Mrt03

The Huntsman: Winter’s War (2016)

Sommige films trekken de aandacht vanwege hun kwaliteit, andere films trekken de aandacht vanwege productieperikelen. Van dat laatste is ‘Snow White and The Huntsman’ een mooi voorbeeld. Hoofdrolspeelster Kristen Stewart reed tijdens de opnames een scheve schaats met de (getrouwde) regisseur Rupert Sanders, wat resulteerde in twee verbroken relaties en veel gratis publiciteit in de schandaalbladen. Het is geen toeval dat noch Stewart, noch Sanders betrokken zijn bij de prequel van ‘Snow White’. Echt nodig is Stewart ook niet, want in ‘The Huntsman: Winter’s War’ staat niet Sneeuwwitje, maar de jager in het zonnetje. En die wordt - net als in de eerste film - vertolkt door de vooralsnog gelukkig getrouwde Chris Hemsworth.

Dec21

Finding Dory (2016)

December 2003, ergens in de vroege middag. In de grote zaal van Tuschinski wacht een honderdtal filmliefhebbers, waaronder deze previewer, op de nieuwste animatiefilm van Pixar. Iets met een verdwaalde vis. Dan dooft het licht en een nooit geziene wereld komt tot leven. Een prachtige onderwaterwereld, bevolkt met grappige onderwaterwezens in allerlei kleuren en vormen. Deze eerste beelden van ‘Finding Nemo’, want over die film gaat het, herinnert ons waarom we ooit filmliefhebber zijn geworden. Om die paar momenten van pure magie.

Dec14

Snowden (2016)

Mocht er ooit een filmprijs komen voor consistentie, dan gooit Oliver Stone vast hoge ogen. De Amerikaan maakt sinds mensenheugenis politieke spierballenfilms, met als hoofdpersonages de groten en iets minder groten der aarde. Nixon, JFK, George W. Bush

Okt04

By the Sea (2015)

Jaja, daar is ie dan. De langverwachte nieuwe film met ‘Brangelina’. Tien jaar nadat Angelina Jolie en Brad Pitt het charmante spionnenkoppel Mr. & Mrs. Smith vormden, bevechten ze elkaar opnieuw op het witte doek. Dit keer zonder pistolen en boobytraps, maar in een serieuze film over een relatiecrisis. Oei! Er zijn natuurlijk veel voorbeelden van filmsterren die zowel in het echt als in een film een stelletje vormen. Maar meestal is dat in relatief luchtige romantische komedie of een thriller waarin de relatie van onderschikt belang is. Denk aan Reese Witherspoon en Ryan Phillippe (‘Cruel Intentions’)