Aug30

Waterboys (2016)

Een jongensdroom moet het zijn voor een regisseur uit een beperkt taalgebied: je wilt een film maken met je favoriete band als onderwerp, je schrijft de zanger een brief; die wordt enthousiast en wil meedoen. Het overkwam Robert Jan Westdijk ('Zusje') in de voorbereidingen op 'Waterboys'. De gelijknamige, Schotse band brak in de jaren tachtig door met het nummer 'The Whole of the Moon' en bouwde sindsdien een trouwe aanhang op als folkrockgroep. Nederland speelt daarin een prominente rol.

Mrt03

The Huntsman: Winter’s War (2016)

Sommige films trekken de aandacht vanwege hun kwaliteit, andere films trekken de aandacht vanwege productieperikelen. Van dat laatste is ‘Snow White and The Huntsman’ een mooi voorbeeld. Hoofdrolspeelster Kristen Stewart reed tijdens de opnames een scheve schaats met de (getrouwde) regisseur Rupert Sanders, wat resulteerde in twee verbroken relaties en veel gratis publiciteit in de schandaalbladen. Het is geen toeval dat noch Stewart, noch Sanders betrokken zijn bij de prequel van ‘Snow White’. Echt nodig is Stewart ook niet, want in ‘The Huntsman: Winter’s War’ staat niet Sneeuwwitje, maar de jager in het zonnetje. En die wordt - net als in de eerste film - vertolkt door de vooralsnog gelukkig getrouwde Chris Hemsworth.

Dec14

Snowden (2016)

Mocht er ooit een filmprijs komen voor consistentie, dan gooit Oliver Stone vast hoge ogen. De Amerikaan maakt sinds mensenheugenis politieke spierballenfilms, met als hoofdpersonages de groten en iets minder groten der aarde. Nixon, JFK, George W. Bush