Accidental Witness (2006)

Regie: Kristoffer Tabori | 94 minuten | thriller | Acteurs: Natasha Wagner, Aaron Pearl, Scott Hylands, David Lewis, Sarah Jane Redmond, Currie Graham, Enid-Raye Adams, Peter Benson, D. Harlan Cutshall, Richard Courtney, Linda Ko, Don MacKay, Krista Morin, Ty Olsson

Wat doe je als je vijftien jaar je stinkende best hebt gedaan, je eindelijk veel geld kunt gaan verdienen, je het aanzien en respect van je werkgever kan gaan opeisen? Je baas verleiden met een geweldige fusie! Maar helaas, de ouwe man wil niet. Hij ziet de fusie niet zitten. En daar sta je dan: geen vooruitzicht op een hoop geld, geen aanzien, geen macht, maar wel een berg schulden. Wat doe je dan? Je beraamt een plan om de ouwe man om te brengen. Alles heb je mee, idee, motief en uitvoering. Het plan werkt, de uitvoering slaagt. Helaas dat een jonge ambitieuze vrouw roet in het eten gooit. Meer moorden zijn het gevolg!

Dat is het trieste verhaal van Victor Sandeman (Currie Graham), succesvol vennoot bij Brunel Securities. Wanneer hij in de parkeergarage succesvol is met het vermoorden van zijn werkgever en met diens auto het lijk naar zijn laatste rustplaats wil brengen, botst hij tegen Christine Sternwald (Natasha Wagner) en hij doet zich voor als Brunel, omdat nu eenmaal zijn rijbewijs in de auto ligt. Christine werkt voor een advocatenkantoor in hetzelfde gebouw als Victor en dat leidt tot problemen. Ze is een slimme, krachtige jongedame, die zich niet zo maar met een kluitje in het riet laat sturen. Maar Christine is niet alleen gelukkig in het werk, ook in de liefde gaat het haar voorspoedig: Ze gaat binnen niet al te lange tijd trouwen met haar grote liefde Jeff (Aaron Pearl) die zijn brood verdient als lijstenmaker.

Christine wil de schade aan haar auto vergoed hebben en blijft Brunel/Victor bellen, maar omdat hij er niet meer is, sluit het web rond Victor langzaam. Christine gaat wat gebeurtenissen met elkaar verbinden. Niemand gelooft haar, zelfs haar toekomstige man niet. Een gevalletje ‘New York’ blijft haar achtervolgen. Wat was er in New York? Een stalker, een verkrachter?

We zullen het nooit weten. Het verhaal laat niet toe dat dit enigszins uit de doeken wordt gedaan. En Victor probeert nog steeds de standvastige Christine uit de weg te ruimen…

‘Accidental Witness’ is een aardige tv film. Het acteerwerk is niet slecht. De karakters die de acteurs uitbeelden komen redelijk over. Het thriller-element wordt afgewisseld met wat soapachtige scènes met Christine en haar vriend of met haar vriendinnen. Van Victor zien we totaal geen privé leven. Het verhaal is echter nogal voorspelbaar en wordt nergens spannend.

Gerard de Bruijn