All Those Sunflowers (2014)

Regie: Bram Schouw | 19 minuten | romantiek, korte film | Acteurs: Sylvia Hoeks, Christian Daly, Connor Fox, Davram Stiefler, Ellie Lee, Kaira Klueber, Ryan Barry, Danielle Carrol, Soneela Nankiani, Ryan Johnston, Jess Kellner

Met de korte film ‘All Those Sunflowers’ betreedt elektronisch festivalorganisator ID&T het rijk van de film. Het bedrijf legt de lat meteen hoog door de film in New York te plaatsen en de Nederlandse topactrice Sylvia Hoeks de hoofdrol te gunnen.

Hoeks demonstreert al tijden dat ze klaar is voor een rol in het buitenland. De actrice speelt ook in ‘All Those Sunflowers’ een ingetogen, maar dragende rol. Bovendien is haar Engels prima in orde, een voorwaarde waaraan Nederlandse acteurs niet altijd aan kunnen voldoen. De film kan bijgevolg zonder problemen op haar internationale portfolio. Hoeks speelt de rol van Marieke, een Nederlandse werkzaam voor een Amerikaans reclamebureau. De omvang en de zelfzuchtigheid van the city that never sleeps maken haar eenzaam. Bij haar vriendje Dylan vindt ze een gevoel van geborgenheid, maar door zijn werk is hij er vaker niet dan wel. Collega’s proberen Marieke op te fleuren door haar mee te nemen naar een vakantiebestemming buiten de stad. Aldaar fleurt ze langzaam op en leert ze haar demonen kwijt te spelen.

‘All Those Sunflowers’ ziet er sympathiek uit, de dialogen zijn goed geschreven en er zit een aardige twist in het verhaal. Van een bedrijf als ID&T zou alleen verwacht mogen worden dat ze niet hadden gekozen voor de afgrijselijke, aftandse en oer-Hollandse filmmuziek die in de film te horen is, maar een meer gepaste variant hadden laten maken. Al met al smaakt dit voorproefje van de eerste stappen op het gebied van film van ID&T naar meer.

Wouter Los