Amy & I (2022)

Recensie Amy & I CinemagazineRegie: Bastiaan Rook | 8 minuten | korte film, horror, drama | Acteurs: Eline Havenaar, Aris Julian, Sytse Faber

‘Amy & I’ is een in één take opgenomen short die zich afspeelt in een restaurantje in Amsterdam. De camera is vrijwel continue gericht op het titelpersonage, Amy, een vrouw van rond de dertig. Haar tafelgenoot zien we hooguit van opzij, maar hij is niet zodanig in beeld dat je hem zou herkennen. Het gesprek gaat over de relatie die de twee hebben gehad. Niet geheel toevallig is het restaurant de plek waar ze elkaar jaren geleden ontmoet hebben. Er is een kind, Boas, dat bij de oppas is, en Amy’s ex-partner spreekt vol liefde over hem. Dan neemt het gesprek een andere wending, als blijkt dat alleen Amy ervan overtuigd is dat de relatie nog een herstart verdient.

Met ‘Amy & I’ geeft filmmaker Bastiaan Rook een gezicht aan verhalen die je kent vanuit het nieuws, zonder al te veel te spoileren. Never judge a book by its cover, zeg maar. In krap 8 minuten weet hij de kijker mee te laten leven met de wirwar van emoties van de hoofdrolspeelster. En net als je denkt te weten hoe de vork in de steel zit… ‘Amy & I’ is vertoond tijdens Imagine Film Festival 2022.

Monica Meijer

Waardering: 3.5

Speciale vertoning: Imagine Film Festival 2022