Angry Birds 2 – The Angry Birds Movie 2 (2019)

Recensie Angry Birds 2 CinemagazineRegie: Thurop Van Orman, John Rice | 97 minuten | animatie, avontuur | Nederlandse stemmencast: Eddy Zoëy, Enzo Knol, Murth Mossel, Frank Lammers, Do, Ruben Nicolai, Olcay Gulsen, Levi van Kempen, Pip Pellens, Diederik Jekel, Soundos El Ahmadi, André Dongelmans, Rico Verhoeven, Bibi, Marieke Elsinger, Janice, Maryam Hassouni, Mattie Valk, John van den Heuvel, Irma Knol | Originele stemmencast: Jason Sudeikis, Josh Gad, Leslie Jones, Bill Hader, Rachel Bloom, Awkwafina, Sterling K. Brown, Eugenio Derbez, Tiffany Haddish, Danny McBride, Peter Dinklage, Pete Davidson, Zach Woods, Dove Cameron, Maya Rudolph, JoJo Siwa, Tony Hale, Lil Rel Howery

De bedenkers van de mobile game ‘The Angry Birds’ zullen gelukkige mensen zijn. Het computerspelletje waarmee je met een swipende beweging vogels moet lanceren is een fenomeen geworden en dat heeft in een zwik sequels voor evenveel spelcomputers geresulteerd. Het succes van de game resulteerde ook in een tweetal bioscoopfilms. Het tweede deel verscheen en verdween geruisloos uit de bioscoop. Hoog tijd om uit te vogelen of deze film je tijd waard is…

‘Angry Birds 2’ draait om de vogels Red, Chuck en Bomb. Koning Mudbeard is heerser over een stel kwaadaardige varkens. Deze boef wil de samenwerking met andere schurken opzoeken om de vogels aan te pakken. Het geboefte houdt de gevederde vrienden verantwoordelijk voor de verwoesting van hun huis. Mudbeard en zijn kompanen beramen een wraakplan nadat hun thuisland vernietigd werd.

Er is duidelijk geld gestoken in deze film. De animatie ziet er kleurrijk en haarscherp uit en ook de stemmencast is niet de minste. Geliefde en bekende Amerikaanse komieken als Jason Sudeikis, Josh Gad en Danny McBride verleenden hun vocalen aan deze film. Er is dan ook weinig mis met deze animatiefilm. Het grootste probleem is echter dat de makers van deze productie niets te vertellen hebben. Deze film bestaat, ziet er mooi uit en irriteert of verveelt niet, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

‘Angry Birds 2’ blijft niet hangen. De personages missen persoonlijkheid en het verhaal is verwaarloosbaar. De aandacht wordt getrokken door de vrolijke kleuren en het gekibbel van de voice cast. Kinderen zullen hier vast plezier aan beleven en volwassen kijkers worden ook vermaakt, maar het is een wegwerpproduct. Er zijn veel betere animatiefilms op de markt te vinden. Films met een boodschap en een persoonlijkheid. ‘Angry Birds 2’ is zo licht als een veertje en daardoor vleugellam.

Frank v.d. Ven

Waardering: 2.5

Bioscooprelease: 21 augustus 2019
Digital download-release: 6 december 2019
DVD- en blu-ray-release: 8 januari 2020