Another Gay Movie (2006)

Regie: Todd Stephens | 92 minuten | komedie | Acteurs: Michael Carbonaro, Jonah Blechman, Jonathan Chase, Mitch Morris, Ashlie Atkinson, Scott Thompson, Graham Norton, Stephanie McVay, James Getzlaff, Darryl Stephens, Lypsinka, Richard Hatch, George Marcy, Matthew Rush, Joanna Leeds, Andersen Gabrych, Megan Saraceni, Alyshia Ochse, Angela Oh, Saudia Mills, Kirsten Novak.

Todd Stephens, schrijver en producent van ‘The Edge of Seventeen’ neemt met ‘Another Gay Movie’ de Amerikaanse high school komedies op de hak. Deze parodie, 100% gay, volgt vier homoseksuele vrienden: pretty boy Andy (Michael Carbonaro), de stoere atleet Jarod (Jonathan Chase), de extravagante Nico (Jonah Blechman) en de nerdy Griff (Mitch Morris). Net voor hun high school geslaagd en nu klaar voor maar één ding, hun maagdelijkheid verliezen. Superlesbo Muffler (Ashlie Atkinson) nodigt het viertal uit op haar afstudeerfeest. Als dat niet snel op seks uitdraait? Inderdaad, maar NIET voor onze vier helden.

Andy slaat een flater als hij zijn ‘droomliefde’ Mr. Puckov (over the top rol met bijbehorend Oostblok-accent van BBC talkshowhost Graham Norton) tegen het lijf loopt op het feest en ook bij de andere drie wil ‘het’ maar niet lukken. Mitch, die al jarenlang stiekem onuitgesproken verliefd is op de stoere Jarod, gaat op Ty Booty-les (Tae Bo voor gays?) om een strakkere kont te krijgen. Nico probeert online een date te versieren en Jarod heeft een paar afspraakjes die net niet tot het moment suprême leiden. Andy heeft heel wat te stellen met zijn vader (Scott Thompson). Deze koopt allerlei soorten sexspeeltjes voor hem en vertrouwt hem, beïnvloed door diens homoseksualiteit, later toe biseksueel te zijn. Dat heeft een genante scene in een publiek toilet tot gevolg. Mr. Puckov, de leraar waar Andy zeer warm voor loopt, blijkt op internet een dubbelleven te leiden in de persoon van Rodzilla. Als Andy daar als slaafje binnen stapt, kijken en commanderen zijn drie vrienden achter de webcam mee. Helaas, alle pogingen tot echte, betekenisvolle sex stranden en op een gegeven moment verzucht Andy gefrustreerd “Sex, sex, sex. Dat is het enige waar jullie het nog over kunnen hebben.”

Toch is hij aan het einde van de rit maar wat blij als de left overs Angel (de Ty Booty-leraar, gedumpt door Griff) en Beau (de honkballer, gedumpt door Jarod) zich op zijn bordje melden. Ineens lijken de bordjes verhangen: “Ik zal die homo’s wel eens even laten zien hoe het moet.” Jarod en Mitch vinden elkaar en Nico heeft een one night stand met de opa van Muffler. Tsja. En dan beloven ze aan het einde van de film ook nog een sequel, tijdens de Fort Lauderdale Spring Break.

Let op als de creditroll langs komt. Iedereen nodigt iedereen uit voor een dansje. Zelfs de mama van Nico vindt Muffler (die het halve cheerleaderteam ‘gehad’ heeft) wel een lekkertje. Hoe zou dat toch komen? Enfin, daarvoor moet je de hele film uitzitten en dat valt nog niet mee. Het is allemaal net iets te flauw en/of te dik aangezet. Er zitten een paar aardige verwijzingen in ‘Another Gay Movie’, maar al met al is het te mager om te beklijven. Wel grappig is de bijrol van Andy’s gerbil. Die wordt volgens de credits gespeeld door ‘Homer Gere’. Vergeten we ook de musical score niet met liedjes als ‘Another Gay Sunshine Day’, Everything makes me think about sex’, On the verge’, ‘Vamos a la playa’, ‘Hot Stuff’, ‘Dirty Boy’, ‘Do it again’, ‘All over your face’ en ‘Pleasure boy’. Als je tot de doelgroep behoort, homoseksuele jongeren die ‘het’ nog nooit gedaan hebben, valt er ongetwijfeld veel te lachen. Laten we het daar maar op houden….

Ruud Stift