Bangkok Adrenaline (2009)

Regie: Raimund Huber | 90 minuten | actie, komedie | Acteurs: Daniel O’Neill, Priya Suandokemai, Gwion Jacob Miles, Conan Stevens, Raimund Huber, Geoffrey Giuliano, Dom Hetrakul, Lex de Groot, Michael Ocholi, Nicky Tamrong, Somlek Sakdikul, Prakasit Bowsuwan, Wannika Udomsinwatana, Apirak Boonmark, Winai Thawattana, Taneth Shimtuam, Suthat Jak-Klom, Tim Man, Newik Cullet, Patrick Tang, Sitapa Utthaburanont, Gregory T. Eismin, Tomohori Shimoyama, Korawin Amnuay, Ung Chernyim, Thuarae Cheunyim

Dit keer geen ‘Bangkok Dangerous’, al dan niet in originele vorm van de gebroeders Pang, maar de veel intelligentere titel ‘Bangkok Adrenaline’. Eerlijk of niet, een dergelijke titel doet je meteen het ergste vermoeden. Dit betekent niet dat een film met een nogal clichématige titel niet goed kan zijn, denk aan films met de titel ‘Old Boy’ of ‘Big Fish’. Helaas geldt dit niet voor ‘Bangkok Adrenaline’ en kun je je alvast schrap zetten voor een verspilde 90 minuten.

Vier vrienden brengen hun tijd al feestend door in de hoofdstad van Thailand, Bangkok. Genieten van het leven is mooi, maar de vrienden komen er al snel achter dat hun avontuur met nog maar een paar duizend baht over wel eens snel afgelopen kan zijn. De manier om zo snel mogelijk geld te verdienen is natuurlijk gokken, maar dit loopt net wat anders dan gepland. Kortom, de vrienden blijven met een schuld van één miljoen baht achter die ze binnen een week terug moeten zien te betalen, anders zouden de hoofden wel eens van de rompen gescheiden kunnen worden. Ten einde raad besluiten de jongeren de dochter van een miljardair te ontvoeren om zodoende losgeld te kunnen vragen.

Een dom personage dat alleen maar honger heeft en een androgyne jongen waar de dames op vallen zijn slechts twee van de personages in ‘Bangkok Adrenaline’. Ja, de personages cliché noemen is nogal een understatement. Het verhaal is tenenkrommend slecht; je zult je als acteur toch maar door dat script heen hebben moeten worstelen! Het benedenmaatse scenario in combinatie met de abominabele acteerprestaties staan garant voor één van de slechtste films die je te zien zult krijgen. Ook de oubollige humor vergroot het kijkplezier allerminst. Wie moet er tegenwoordig nog lachen om een stoere jongen die klappen krijgt van een humeurig meisje, een Fransman die maar niet dood wil en een autogarage die gerund wordt door lilliputters waarna ze ook nog eens in een mini blijken te rijden?

Naast de komisch bedoelde fragmenten bestaat de film voor een groot deel uit achtervolgingen en gevechten. Helaas lijken de vechtscènes soms als twee druppels water op elkaar. Van echte vechttechnieken lijkt eigenlijk geen sprake, het gaat meer om een freestyle manier van dansen (met veel elementen van breakdance) die tot een vechtkunst wordt verheven. Doordat er wel voor een enorme drive wordt gezorgd tijdens dergelijke scènes moet gezegd worden dat dit nog wel het beste onderdeel van de film is.

Vergeleken met ‘Bangkok Adrenaline’ lijkt zelfs de remake van ‘Bangkok Dangerous’ met Nicolas Cage nog een vrij goede film. Maar vergis je niet, dit komt puur en alleen door het feit dat regisseur Raimund Huber zo’n slechte productie heeft gemaakt dat het de benaming film nauwelijks verdient.

Meinte van Egmond