Big Hands Oh Big Hands, Let It Be Bigger and Bigger (2012)

Regie: Lei Lei | 6 minuten | animatie, korte film

‘Big Hands Oh Big Hands, Let It Be Bigger and Bigger’ is een grappige korte animatiefilm van de Chinese kunstenaar Ray Lei, die hij speciaal maakte voor een groot evenement in zijn geboorteland waarvoor hij was uitgenodigd te spreken. In plaats van een toespraak te geven, maakte hij het filmpje ‘Big Hands Oh Big Hands, Let It Be Bigger And Bigger’… waarmee de titel bijna langer is dan het filmpje zelf.

Dat laatste is natuurlijk overdreven, want ‘Big Hands…’ duurt precies zes minuten. Het is een kleurrijke animatie dat gesitueerd is in een wereld waarin figuurtjes buitenproportioneel grote handen hebben. Behalve één jongetje, dat wel kleine handjes heeft en daardoor buiten de norm valt. Bovendien kan hij niet hetzelfde werk toen als de figuren met de enorme handen. Het verhaal is uiteraard beperkt in de schamele zes minuten (inclusief herhaling van eerdere shots), maar Lei weet visueel een interessant filmpje neer te zetten – met eenvoudige animatie in felle kleuren.

Het filmpje wordt ondersteund door een zeer aanstekelijk liedje – dat in je hoofd blijft zitten, ook al versta je niets van wat er gezongen wordt. Lei maakte de lyrics zelf, samen met zijn partner en liet de songtekst vervolgens door leerlingen van een kleuterschool inzingen.

Vermakelijk en prettig om naar te kijken en te luisteren.

Hans Geurts

‘Big Hands Oh Big Hands, Let It Be Bigger and Bigger’ wordt vertoond tijdens het 16de Holland Animation Film Festival (20-24 maart 2013) in Utrecht.