Bong of the Dead (2011)

Regie: Thomas Newman | 98 minuten | actie, horror, komedie | Acteurs: Simone Bailly, Mark Wynn, Jy Harris, Barry Nerling, Vince Laxton, Cher Staite, Allan Kipling, Scott Fraser, Tony Langhorn, Roy Whyte, Lea Coffman, Thomas Newman, Aaron Harrison, Jason Lee, Mike Harilstad, Sharon Harilstad, Temujin Shilo, Michael Roberds, Gabriel Medina, Robin Langlands, Tanzyn Ambrose, Tanzyn Ambrose      

‘Bong Of The Dead’ draait om wiet, zombies en gore. Klinkt als een toffe combinatie, maar of je als horrorfan met deze melige film weg zult lopen of er ván weg zult lopen is aan jou…

Om ten volle te kunnen genieten van deze film is het raadzaam om verdovende middelen in te nemen. De humor is namelijk zo flauw dat enkel mensen met een lachkick mee zullen gaan met de slappe grappen. Hoeveel grappen over wiet en twee oerdomme stoners kun je aan? Een normaal mens waarschijnlijk weinig, maar de makers van ‘Bong of the Dead’ verwachten dat je continu in een lachstuip zit. Waarom zouden ze anders dezelfde grappen recyclen en voortborduren op hetzelfde thema?

De humor is bedroevend. Wat houd je dan over? Een aantal gore horrorscènes en die zijn best aardig. Het is bewonderenswaardig wat de makers van deze film hebben gedaan. Met een budget van slechts 5.000 dollar hebben ze een film ingeblikt die er vrij aardig uitziet en het talent van de makers benadrukt. De begincredits zien er gelikt en origineel uit, de soundtrack is ook niet onaardig en in de eerste vijf minuten weet de regisseur een behoorlijk grappige scène neer te zetten. Een passage met slapstickhumor en waarin niet gesproken wordt. Erg knap dat een debutant dat kan. Niets is gemakkelijker dan een voice over plaatsen en vertellen wat er gebeurt.

De cameraopstelling is ook fraai. Regisseur Thomas Newman probeert van alles uit met zijn camera en dat levert een aantal originele beelden op. Voor een horror- actiefilm met een zeer karig budget mag ‘Bong of the Dead’ er zeker zijn. Jammer van de slappe humor. Newman geeft hier wel een sterk visitekaartje af. Hij bewijst dat je met een hoop lef, goodwill, enthousiasme en creativiteit een end kunt komen. Hier gaan we meer van horen! Maar dan volgende keer wel een scriptschrijver ronselen hé?

Frank v.d. Ven