Cabin Fever 3: Patient Zero (2014)

Regie: Kaare Andrews | 91 minuten | horror, science fiction, komedie | Acteurs: Sean Astin, Currie Graham, Ryan Donowho, Brando Eaton, Jillian Murray, Mitch Ryan, Solly Duran, Lydia Hearst, Claudette Lalí, Juan ‘Papo’ Bancalari, Marie Michelle Bazile, Roberto Linval

Vraagje: vind je ranzige seksgrappen leuk? Kun je lachen om smerige wonden en rondspattende lichaamssappen? Is een slecht verteld verhaal jouw aandacht waard en kun je het aan om die lieve en loyale Samwise Gamgee uit ‘Lord Of The Rings’ als vuilbekkende gevangene te zien? Is het antwoord op bovenstaande vragen een volmondige ‘ja’ dan zou ‘Cabin Fever 3: Patient Zero’ zomaar jouw favoriete horrorfilm ooit kunnen worden!


In ‘Cabin Fever 3: Patient Zero’ mondt een vrijgezellenfeest in een Caribisch gebied uit in een drama als blijkt dat een vleesetende bacterie dood en verderf zaait. Wat deze groep feestvierende jongeren niet beseft, is dat op hun vakantiebestemming schimmige medische onderzoeken plaatsvinden. De gevangen genomen Porter (Sean ‘Samwise Gamgee’ Astin) zou wel eens het antwoord kunnen zijn op het dodelijke virus. Deze man is namelijk immuun. Ondertussen twijfelt Marcus (Mitch Ryan) over zijn voorgenomen huwelijk. Kan hij niet beter trouwen met zijn jeugdvriendin Penny (Jillian Murray)?


De synopsis van deze film klinkt – en is – ontzettend suf. Gelukkig is de uitwerking ervan beter. ‘Cabin Fever 3: Patient Zero’ durft namelijk voluit te gaan qua gore. Zo zit er een zeer onsmakelijke en daardoor ook hilarische orale seksscène in deze film (met ditmaal een vrouwelijk slachtoffer). Ook een catfight tussen twee besmette dames mondt uit in een bloederig spektakel waar de stukken (letterlijk!) vanaf vliegen. De grime is erg tof gedaan en liefhebbers van ultiem ranzige horror kunnen hun hart ophalen.


Het acteerwerk is uiteraard niet best, maar de cheesy oneliners vergoeden een hoop. Er valt namelijk wel het een en ander te lachen om deze acteurs. De vaart zit er goed in en met 91 minuten is deze productie ook lekker kort te noemen. Dit derde deel van de ‘Cabin Fever’ franchise kijkt lekker weg en kiest, net als het tweede deel in deze reeks, voor de gulle lach. Humor en horror bijten niet en dat resulteert in een heerlijk geweldsfestijn dat ongegeneerd puberaal durft te zijn. Slechte seksgrappen, lichaamssappen en overacting: deze genreparel mag je niet missen!


Frank v.d. Ven

Waardering: 3