Candy Stripers (2006)

Regie: Kate Robbins | 89 minuten | horror | Acteurs: Scott Aaronson, Brian Lloyd, Sarah McGuire, Brianna Berman, Deanna Brooks, Richard Burke, Monique Cooper, William Edwards Jr., Kevin Thomas Fee, Leah Foster, Terri Lynn Harris, Pearl Anne Lopez, Barry J. Ratcliffe, Nicole Rayburn, Gerals Brodin

Wat krijg je als je een stel aantrekkelijke en voluptueuze ex-playmates als verpleegsters een ziekenhuis laat bevolken dat geteisterd wordt door vreemde buitenaardse wezens die uitzijn op het kapen en beëindigen van mensenlevens? Het antwoord is deze film, die doet denken aan een inferieure combinatie van ‘Invasion of the Bodysnatchers’ en ‘The Faculty’. We zien hoe een buitenaards virus zich als een lopend vuurtje onder de verpleegsters in een ziekenhuis verspreidt en via de nodige seksuele handelingen van verpleegster op verpleegster of van verpleegster op patiënt wordt overgebracht. De besmette individuen vallen vooral op door de onbeperkte honger naar zoetigheid die blijkbaar wordt veroorzaakt door de vreemde indringers die bezit hebben genomen van hun lichamen.

Bovenstaande informatie lijkt er dus op te duiden dat we hier te maken hebben met een onvervalste en redelijk foute B-film. Deze typering gaat inderdaad grotendeels op voor ‘Candy Stripers’. Het verhaal is flinterdun en de personages hebben nauwelijks of geen diepgang en zouden zo ingewisseld kunnen worden voor tieners uit andere, vergelijkbare prenten. Ook op het gebied van logica en continuïteit bevat de film nogal wat ongerijmdheden. Waarom proberen de zusters bijvoorbeeld eerst bepaalde mensen in het ziekenhuis te verleiden en dus in soortgenoten te veranderen om ze even later op weinig zachtzinnige wijze te vermoorden? De playmates in verpleegsteruniform doen hun best om zo sexy, verleidelijk en fataal mogelijk over te komen, maar poseren voor een fotoreportage is nu eenmaal wat anders dan acteren. Veel verder dan wat goedbedoelde en matig geslaagde pogingen komen de dames dan ook zelden.

Valt er dan ook nog iets positiefs te melden over ‘Candy Stripers’? Feit is dat dit werkje voor de gorehounds onder de filmliefhebbers zeker wel een paar aardige momenten in petto heeft. Wanneer het op het vermoorden van mensen aankomt, gaan de lieftallig ogende verpleegsters namelijk niet bepaald zachtzinnig te werk. Zaken als het doorsnijden van kelen of zelfs het verwijderen van mannelijke geslachtsdelen behoren bijvoorbeeld tot hun repertoire. Buiten al dit bloedvergieten heeft ‘Candy Stripers’ de serieuze filmliefhebber echter weinig bijzonders te bieden. Dit werkje is vooral een goedkope en ietwat bizarre genrefilm die waarschijnlijk louter een beperkt groepje fans echt aan zal spreken.

Frank Heinen