Cars 3 (2017)

Recensie Cars 3 CinemagazineRegie: Brian Fee | 109 minuten | animatie, avontuur, komedie, familie, sport | Originele stemmencast: Owen Wilson, Cristela Alonzo, Chris Cooper, Nathan Fillion, Larry the Cable Guy, Armie Hammer, Ray Magliozzi, Tony Shalhoub, Bonnie Hunt, Lea DeLaria, Kerry Washington, Bob Costas, Margo Martindale, Darrell Waltrip, Isiah Whitlock Jr., Bob Peterson, Guido Quaroni, Tom Magliozzi, John Ratzenberger, Kyle Petty, Lewis Hamilton, Lloyd Sherr, Junior Johnson

Hoewel de reeks in creatief opzicht de minst succesvolle is uit de stal van animatiestudio Pixar, is ‘Cars’ (2006) wél een geweldige cash cow gebleken. Van geen enkele animatiefilm – nee, zelfs niet van ‘Frozen’ (2013) – werd meer merchandise verkocht dan van ‘Cars’. Met name de beeltenis van de snelle raceauto Lightning McQueen prijkt in vele jongenskamers. Dat commerciële succes rechtvaardigde volgens de makers een tweede film, ‘Cars 2’ (2011), en nu is er zelfs een derde film, die heel toepasselijk (maar weinig origineel) ‘Cars 3’ (2017) werd genoemd. Het aardige van het derde deel is dat Pixar het feit dat ‘Cars’ vooral vanwege de merchandise het nodige geld in het laatje heeft gebracht, op de hak neemt. Zelfspot noemen we dat. ‘Cars 3’ is meer verwant aan het origineel dan aan de sequel; het tweede deel is vanwege zijn sterke focus op McQueens onnozele maatje Mater, die per ongeluk terechtkomt in een wereld van spionage, een vreemde eend in de bijt. In deel drie draait het weer ouderwets om racen, racen en nog eens racen!

‘Cars 3’ begint met een spectaculaire racescène. De strijd om de prestigieuze Piston Cup is volop losgebarsten, maar Lightning McQueen blijkt niet zo snel meer als in zijn hoogtijdagen. Van alle kanten wordt hij ingehaald door hypermoderne jongere racers, met de arrogante Jackson Storm voorop. In een ultieme poging hem in te halen, maakt McQueen een gruwelijke crash. Het einde van zijn loopbaan als racekampioen lijkt nu toch echt in zicht. Wanneer hij weer helemaal opgelapt is, bezint McQueen zich op zijn toekomst. Het liefst bepaalt hij zelf wanneer hij met pensioen gaat, en dus besluit hij nog één poging te wagen. Zijn sponsor Rust-Eze is opgekocht door de steenrijke spatlappenfabrikant Sterling, die de oudedagvoorziening van McQueen al helemaal heeft uitgestippeld: hij kan teren op zijn roem van weleer door producten met zijn beeltenis te verkopen (zie daar de knipoog) en een jonge racer neemt zijn plaats in en zorgt ervoor dat het merk krachtig blijft. Lightning McQueen wil echter nóg één kans om het als racer te maken en de twee gooien het op een deal: als hij de eerste wedstrijd wint, mag hij blijven racen voor Sterling. Als hij verliest, is het afgelopen.

Omdat de jeugd tegenwoordig moderne trainingstechnieken gebruikt – windtunnels, simulatoren, loopbanden, dat werk – krijgt Lightning een personal trainer aangewezen in de persoon van Cruz Ramirez. Zij moet hem helpen topfit te raken voor de wedstrijd in Florida. Moderne trainingstechnieken zijn echter niet aan Lightning besteed en terwijl Jackson Storm het ene na het andere snelheidsrecord verbreekt, haalt hij Cruz over om terug te vallen op ‘ouderwetse’ trainingsmethodes als strand- en circuitraces. Het is onder meer de herinnering aan zijn oude vriend, wijlen Doc Hudson, dat Lightning erop gebrand is het goed te doen in wat mogelijk zijn laatste race is. Maar de tijd begint te dringen en echt sneller lijkt hij er niet op te worden. Het is Docs oude leermeester Smokey die hem erop wijst dat wie niet snel is, slim moet zijn.

Waar in ‘Cars’ oude racers als The King en de verbitterde Doc Hudson aan alle kanten ingehaald werden door jonkies als Lightning McQueen, krijgt het rode racemonster in dit derde deel een koekje van eigen deeg. Veel van de humor in ‘Cars 3’ heeft als grondslag dat Lightning nu toch echt over zijn hoogtepunt heen is. Niet alle grappen pakken even goed uit, maar een rode draad is er wel (in tegenstelling tot het rommelige tweede deel). Voor een groot kampioen is het even slikken om te moeten constateren dat hij zijn plek moet afstaan aan de jongere garde. Lightning wil er niet aan geloven. Hij vecht en vecht tot hij erbij neervalt. In een hilarische scène belanden Cruz en hij in hun zoektocht naar een goede trainingslocatie in een demolition derby, een race waarbij racewagens en trucks elkaar uitschakelen tot er nog maar één rijdt; dat is dan de winnaar. Vrij standaard is de relatie tussen Lightning en Cruz; natuurlijk mogen ze elkaar in eerste instantie niet echt, maar je kunt aan je water aanvoelen dat ze langzaam naar elkaar toegroeien en vrienden worden. Cruz blijkt een diepgewortelde wens te hebben en Lightning kan haar wellicht helpen deze te vervullen. Daar moet hij echter wel zijn ego voor opzij zetten.

‘Cars 3’ is bovendien een ode aan Doc Hudson alias The Fabulous Hudson Hornet, Lightning McQueens leermeester die er niet meer is, en tegelijkertijd aan de acteur die diens stem insprak: de legendarische Paul Newman. De tocht die Lightning en Cruz maken naar Hudsons geboortegrond Thomasville ademt pure nostalgie (de oplettende kijker snapt de knipoog die Smokey maakt door Doc steevast ‘Hud’ te noemen, naar de western uit 1963 waarin Newman schitterde in de hoofdrol). De manier waarop regisseur Brian Fee (dit is de eerste ‘Cars’-film die niet door John Lasseter zelf geregisseerd werd) en zijn team die weemoed in hun film weten te leggen, doet denken aan het betere Pixar-werk. Alleen al om die reden is ‘Cars 3’ beduidend aansprekender dan deel twee – en misschien zelfs wel beter dan het origineel.

Patricia Smagge

Waardering: 3.5

Bioscooprelease: 12 juli 2017
DVD- en blu-ray-release (ook 3D): 29 november 2017