Century Hotel (2001)

Regie: David Weaver | 95 minuten | romantiek, misdaad | Acteurs: Joel Bissonnette, Lindy Booth, Albert Chung, Colm Feore, David Hewlett, Sandrine Holt, Noam Jenkins, Marvin Kaye, Janet Kidder, Mia Kirshner, Chantal Kreviazuk, Eugene Lipinski, Raine Maida, Jef Mallory, Tom McCamus, Michelle Nolden, Earl Pastko, Jonathan Payne, Jeremy Ratchford, Julian Richings, Aron Tager, Russell Yuen

Soms is het moeilijk om een oordeel over een film te vellen. ‘Century Hotel’ is zo’n film. In het begin lijken de verschillende verhaallijnen ingewikkeld om te volgen en zelfs onnodig. Stukje bij beetje passen de puzzelstukjes in elkaar. Gelukkig maar, omdat de film anders wel erg moeilijk wordt om te volgen.

Toch ontbreekt er bij deze film nog een puzzelstukje, de vraag ‘’wat wil de regisseur ons duidelijk maken” komt diverse malen naar boven gedurende de film. Het is namelijk erg duidelijk dat regisseur David Weaver iets wil vertellen….maar wat? Waarschijnlijk een boodschap die verder gaat dan het laten zien dat er een verband bestaat tussen alle gebeurtenissen die zich in een bepaalde ruimte afspelen.

Lindy Booth is één van de hoofdrolspelers die de kijker volgt in ‘Century Hotel’. Ze speelt een jonge vrouw, Sylvia, die met de nodige psychische problemen worstelt. Op het world wide web vindt ze een lotgenoot met wie ze een afspraak maakt. Hoe de problemen van Sylvia zijn ontstaan is voor de kijker onbekend. Daarnaast wordt de kijker meegenomen in het verleden. Een jonge Aziatische vrouw, Yin, wordt uitgehuwelijkt aan een leider van een Aziatisch bende. Sandrine Holt speelt de Aziatische vrouw, ze doet dit vol overgave. De relatief onbekende actrice laat in ‘Century Hotel’ zien wat ze in haar mars heeft.

Kortom: de kijker ziet diverse verhaallijnen, die zich allemaal afspelen op kamer 720. Naast dit gegeven hebben alle verhaallijnen een redelijke treurige afloop. ‘Century Hotel’ is goed vermaak met helaas een enigzins negatieve bijsmaak achteraf, maar zit verhaaltechnisch wel redelijk in elkaar. De acteurs spelen overtuigend waardoor de film zeker de moeite waard is om te gaan kijken.

Hermia Pullen