Cherry Bomb (2011)

Regie: Kyle Day | 85 minuten | actie | Acteurs: Julin, Nick Manning, John Gabriel Rodriquez, Allen Hackley, Jeremy James Douglas Norton, Aaron Alexander, Giovanni Antonello, Amanda Arnold, Marcelo Beduschi, Grayce Benesh, Charlotte Biggs, Mysteria Black, Tony Bottorff, Dave Buckman, Debbie Day, Joann Fields, Alexa Hanse, Andrew Henczak, Trey Huguley, Alexandra Hutchenson, Nicole Hutchenson, Caitlyn Hutson, Charissa Jarrett, LeMarc Johnson, Sabrina Jones, Alan Martin, Bryan Modzelewski, D.J. Morrison, Conor Nobles, Salvador Perez, Chad Sitzmann, David James Ward, Liz Waters, Craig Welborn, Denise Williamson

De stripper Cherry wordt op een slechte dag aangerand door een groep mannen. Dit gebeurt op haar werkplaats, waar corruptie heerst en er geen bescherming kan worden gegeven. In het ziekenhuis wordt ze niet serieus genomen door de ook al corrupte rechercheur, die voor de vorm wel een onderzoek opzet naar zijn machtige vrienden die worden beschuldigd. De mannen komen echter allemaal met een valse alibi, en daarmee is de zaak gesloten. Cherry neemt hier natuurlijk geen genoegen mee, en neemt het recht in eigen hand. Ze ontpopt zich tot een ware moordvrouw met een missie. Ze wordt nu echter gedwarsboomd door een mysterieuze vent die haar op zijn beurt ook weer probeert te vermoorden. Gelukkig staat haar long lost brother haar bij in deze zware tijden.

Echt een spannend verhaal dus, en in de categorie ‘slechte B-film’ nog best vermakelijk. De cameravoering, belichting, geluid, continuïteit, acteerprestaties en de regie in het algemeen zijn allemaal niet om over naar huis te schrijven, zijn in feite gewoonweg slecht. ‘Cherry Bomb’ komt langzaam op gang, maar beloont de kijker uiteindelijk met bruut spektakel. De een na de andere bloederige wond komt vol in beeld, met extra close-ups om de gorigheid te benadrukken. Ook komen er veel schone dames voor in ‘Cherry Bomb’, aangezien de film zich deels afspeelt in de stripclub ‘Pussy Hut’ , die maken de film toch wel aangenaam om naar te kijken, en weten te verbazen met hun soms totaal onlogische gedrag.

Nu is een leuke film iets anders dan een goede film, en is lachen om slechte special effects iets anders dan lachen om een goeie grap. ‘Cherry Bomb’ is erg leuk in ironische zin, en daardoor wel de moeite waard voor liefhebbers. Het is sowieso wel een film die aan de meeste mannen zal appelleren, er zitten namelijk schaars geklede strippers in, alle soorten en maten geweren komen langs en het heeft een flinke dosis actie.

Mirte Brethouwer

‘Cherry Bomb’ verschijnt donderdag 18 oktober 2012 op DVD en is vanaf dinsdag 18 september 2012 te huur.