Come Play (2020)

Recensie Come Play CinemagazineRegie: Jacob Chase | 96 minuten | drama, horror | Acteurs: Azhy Robertson, Gillian Jacobs, John Gallagher Jr., Winslow Fegley, Jayden Marine, Gavin MacIver-Wright, Dalmar Abuzeid, Eboni Booth, Rachel Wilson, Alana-Ashley Marques, Alex Spencer, Ish Morris, Ana Araujo

Het is een ongeschreven regel in horrorfilms dat kinderen niets overkomt. Op een paar uitzonderingen na wordt niet afgeweken van deze regel. Op het heftige ‘The Children’ (2008) na, zijn er weinig volbloed griezelfilms waarin de kleintjes het moeten ontgelden. ‘Come Play’ heeft ook een kind in de hoofdrol. Juist vanwege zijn leeftijd loopt onze antagonist weinig gevaar en dat haalt veel spanning weg. Jammer, want het idee achter deze film is best aardig. Regisseur Jacob Chase slaagt er echter niet in om zijn speelfilmdebuut echt spannend te maken.

In ‘Come Play’ draait het om Oliver (Azhy Robertson). Dit jochie is eenzaam en voelt zich onbegrepen. Hij kan maar moeilijk contact maken met leeftijdsgenootjes. Als hij via zijn smartphone in contact komt met een ‘vriend’ verandert zijn leven. Vaarwel eenzaamheid! Helaas voor Oliver is zijn nieuwe kompaan een demon. Via de virtuele wereld wil dit wezen de echte wereld binnendringen. De ouders van Oliver willen daar een stokje voor steken.

Regisseur Chase viel op dankzij een vijf minuten durende video. Deze minifilm trok de aandacht van Hollywood en nu mag de cineast zijn short bewerken tot avondvullend vehikel. Een kort clipje bewerken tot anderhalf uur durende rolprent is niet gemakkelijk. Chase is er dan helaas ook niet in geslaagd om de aandacht de volle speelduur vast te houden. De debutant komt echter wel een heel eind. Met dank aan Robertson, want het spel van deze kindacteur is indrukwekkend.

Een ander sterk punt is het monster. Het team van Jim Hensons Creature Shop boog zich over het ontwerp van de griezel en dat heeft in een tof monster geresulteerd. Echt spannend wordt ‘Come Play’ echter nooit. De spanningsopbouw is daarvoor te traag en vanwege zijn leeftijd is Oliver nooit echt in gevaar. Neemt niet weg dat dit debuut lekker wegkijkt. Het is een leuke genrefilm.

Frank v.d. Ven


Waardering: 3

VOD-release: 9 augustus 2021