Corps perdu (2012)

Regie: Lukas Dhont | 16 minuten | korte film, drama | Acteurs: Thomas Coumans, Jelle Floorizone

De jonge Miller verblijft ergens in een anonieme hotelkamer. Als balletdanser neemt hij deel aan een danscompetitie. Tussen de dansopdrachten door is er weinig vertier. De jongeman wordt dan ook opgeslokt door eenzaamheid en verveling. Daar komt verandering in wanneer Jerome komt binnenvallen. Deze charismatische plantrekker heeft duidelijk iets misdaan, want de politie zoekt hem.

Aanvankelijk is Miller behoorlijk sceptisch tegenover de indringer. Maar gaandeweg slaat zijn argwaan om in fascinatie. Jerome staat voor alles wat de spichtige danser niet is. Diens verlegenheid en fijngevoeligheid staan in schril contrast met de brutaliteit en directheid van zijn nieuwe kamergenoot. Na enige aarzeling trekt de voortvluchtige Miller uit zijn comfort zone en gaan de twee op een nachtelijke escapade. Op een rumoerig technofeest gaan de remmen dan ook los.

De botsing tussen twee verschillende karakters levert een sfeervolle prent op die nergens verveelt. Er is bovendien veel werk gestoken in het stilistisch gedeelte. Het is er niet aan te zien dat ‘Corps Perdu’ door een student werd gemaakt. Alleen jammer dat er geen ruimte was voor meer expansie van de karakters. We hadden graag nog wat meer ontdekt van Miller en Jerome.

Het einde komt dan ook abrupt. Een euvel dat eigen is aan de kortfilm.

Jochem Geelen

Waardering: 2.5

DVD- en blu-ray-release: 22 oktober 2013 (Selected Shorts #15: De beste Vlaamse kortfilms)