Crayon d’amour – Pencil of Love (2011)

Regie: Gert Driesen | 5 minuten | animatie, korte film

Een kartonnen mannetje in pyjama heeft zijn vrouw verloren. Hij mist haar zo erg, dat hij een beeltenis van haar op de muur krijt, alsof ze gewoon nog naast hem ligt te slapen. Zo komt ze dan ineens tot leven voor hem, en trekt hem de krijtwereld in. In deze platte wereld beleven ze hun leven samen opnieuw, en laten hun witte krijtsporen achter op de muren…

‘Crayon d’amour’ gaat over het loslaten van je grote liefde, en om dat in vijf minuten te behandelen op een manier die niet afgeraffeld of gehaast aanvoelt, is erg knap. De film duurt geen minuut te lang, en ook niet te kort; het is precies goed.

De ongelofelijk lieve animatiefilm ‘Crayon d’Amour’ vervult het hart met warmte, ook al voelt de animatie in het begin wat onwennig en kunstmatig aan. De inhoud overstijgt deze animaties en geeft het computerachtige toch een emotionele uitstraling. De film werd op meerdere filmfestivals vertoond en won ook al een publieksprijs voor beste korte film. Terwijl hij nog studeert aan het RITS, de school voor audiovisuele en performatieve kunsten in Brussel, is Gert Driesen nu al goed op weg.

Mirte Brethouwer

‘Crayon d’amour’ verschijnt dinsdag 16 oktober 2012 op DVD (Selected Shorts #14: De Beste Vlaamse Kortfilms van 2012).