DC Super Hero Girls: Intergalactic Games (2017)

Recensie DC Superhero Girls: Intergalactic Games CinemagazineRegie: Cecilia Aranovich | 73 minuten | animatie, familie | Originele stemmencast: Mariangny Alvarez, Claudia Alvarez, Rebeca Aponte, Yvette Nicole Brown, Navid Cabrera, Lileana Chacon, Greg Cipes, Romi Dames, Greg DeLisle, Jessica DiCicco, John DiMaggio, Teala Dunn, Maria Jose Estevez, Anais Fairweather, Nika Futterman, Arelys Gonzalez

In deze film staan vooral de bekendste vrouwelijke superhelden uit het DC-universum, verenigd in een team met de toepasselijke naam Superhero Girls, centraal. Het meidencollectief doet mee aan de Intergalactische Spelen, een toernooi waarin teams uit verschillende delen van het universum strijden om de felbegeerde hoofdprijs. De Superhero Girls moeten het onder meer opnemen tegen de Korugar Academy en de Female Furies. Hoewel het evenement een vredige viering van de sportiviteit moet worden, deelt niet iedereen die zienswijze. Zo duiken er kwaadaardige robots op en ontaardt de sportieve wedkamp al gauw in een strijd op het scherpst van de snede. Aan de Superhero Girls de taak om het kwaad te verslaan en de Intergalactische Spelen te redden.

In ‘DC Superhero Girls: Intergalactic Games’ zijn zowel de bekende DC-iconen Supergirl, Batgirl en Wonder Woman als de meer vileine karakters Harley Quinn en Poison Ivy nog jonge tienermeiden. Die insteek verraadt al dat de film vooral gericht is op een wat jonger kijkerspubliek dan veel andere DC-producties. Het verhaal wordt dan ook op een tamelijk luchtige manier verteld, waarbij naast de bekende superheldenthematiek ook zaken als interpersoonlijke relaties tussen tieners en het belang van teamwork en sportiviteit aan bod komen. De animatiefilm is bovendien ook niet gespeend van de nodige humor. De kwaliteit van de grappen varieert: vaak zijn ze heel aardig gevonden, maar soms slaan ze de plank ook een beetje mis. Maar zoals het een superheldenfilm betaamt, wordt er in ‘DC Superhero Girls: Intergalactic Games’ ook op zijn tijd een stevig robbertje gevochten. De actiescènes zijn in de regel best aardig, al is er gezien de doelgroep waar de film op mikt vooral sprake van comical violence. Het blijft dus allemaal wat braaf, wat gezien de aard van het doelpubliek natuurlijk ook niet zo verwonderlijk is.

‘DC Superhero Girls: Intergalactic Games’ is vooral een film die in de smaak zal vallen bij wat oudere kinderen die een zwak hebben voor superheldinnen. De animatieprent is niet bijster onderscheidend of origineel, maar bevat voldoende vaart, actie en leuke scènes om toch een kleine anderhalf uur te blijven boeien. Een zeker niet onaardige variant op het thema vrouwelijke superhelden dus.

Frank Heinen

Waardering: 3

DVD-release: 14 juni 2017