Devil’s Night – Devil’s Night: Dawn of the Nain Rouge (2020)

Regie: Sam Logan Khaleghi | 96 minuten | actie, misdaad | Acteurs: Jesi Jensen, Nathan Mathers, Sam Logan Khaleghi, Jerry Narsh, Swifty McVay, Grover McCants, Keyna Reynolds, John C. Forman, Andrew Dawe-Collins, Ammar Nemo

“Never judge a book by its cover” is een gevleugelde uitspraak waar vaak op teruggegrepen wordt. Het voorkomen van iets of iemand zegt immers weinig over de inhoud. In het geval van ‘Devil’s Night’ gaat dit gezegde niet op. Deze film mag je gerust op de eerste indruk beoordelen. Een kitscherig, armoedig Photoshop-hoesje geeft al direct aan wat je kunt verwachten: een goedbedoeld, maar zeer amateuristisch broddelwerkje. Dat deze productie voor een karig budget in elkaar is gezet, wordt al snel pijnlijk duidelijk.

In ‘Devil’s Night’ draait het om politieagente Billie Jean Finnick. Na haar terugkeer van haar militaire dienst in het buitenland bezoekt ze haar geboorteplaats Lake Orion, net buiten Detroit. Wat een warm welkom moet worden, verzandt in een nachtmerrie. De agente moet namelijk meteen aan de bak om een aantal lugubere moorden op te lossen. De zaak die ze toegewezen krijgt, wordt omgeven door een oude stadslegende.

De synopsis belooft een vermakelijke B-film, maar regisseur Sam Logan Khaleghi komt deze belofte niet na. De actie is krukkig en slecht in beeld gebracht en het acteerwerk is lachwekkend slecht. Ook de special effects overtuigen niet. De bedoeling is om een sfeervolle thriller met horrorelementen op de markt te brengen, maar Khaleghi mist creativiteit, budget en talent om tot een goed resultaat te komen.

‘Devil’s Night’ is een overbodige film. Een film die je in het holst van de nacht op een commerciële zender kunt bekijken, omdat dit goedkoper is dan de herhaling van een (goedbekeken) tv-programma. Dit is opvulling. Opvulling van de onderste plank, want er valt helaas weinig positiefs te vertellen over deze productie. Met meer tijd, voorbereiding en castingkeuzes had hier een leuke film ingezeten maar dat is dus niet het geval.

Deze film kun je met een gerust hart beoordelen op de hoes.

Frank v.d. Ven

Waardering:

DVD-release: 24 september 2020