Dirty Love (2005)

Regie: John Asher | 91 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: Jenny McCarthy, Eddie Kaye Thomas, Carmen Electra, Victor Webster, Kam Heskin, Guillermo Díaz, Jessica Collins, Renee Albert, Noah Harpster, Jay Johnston, Judith Drake, David O’Donnell, Forbes March, Deryck Whibley, Tabitha Taylor

Een ster voor de moeite; meer zit er niet in voor ‘Dirty Love’. De eerste scène van de film is al zo vermoeiend, dat je bij voorbaat moet vrezen voor de rest van de film. Rebecca (Jenny McCarthy) staat compleet hysterisch op Hollywood Boulevard, omdat haar vriendje Richard (Victor Webster) is vreemdgegaan. Niet alleen jankt ze tranen met tuiten, maar ze kruipt daarbij over de grond zichzelf vergelijkend met een hoer. Waarom? Geen mens die het weet.

‘Dirty Love’ houdt het midden tussen een typische meidenfilm, waarbij twee mensen elkaar na vele omzwervingen uiteindelijk toch weten te vinden en soort van ‘American Pie’/’Scary Movie’ vol met platte grappen. Deze combinatie werkt totaal niet. Omdat de karakters zo platvloers zijn, kan je het je als kijker niet schelen of de twee geliefden elkaar weten te vinden of niet. De film zit vol met belachelijke grappen zoals Rebecca die ongesteld een supermarkt doorrent (en daarbij liters bloed verliest) terwijl ze Richard probeert te ontwijken. Grappig worden dit soort momenten nooit, daarvoor zijn ze te idioot.

Dat de personages zo slecht uitgewerkt worden zou in een ‘Scary-Movie’-achtige film niet uitmaken, maar bij deze film die een romantisch verhaal probeert te vertellen werkt het niet. Zo vraag je je al direct af waarom Rebecca in vredesnaam zo’n liefdesverdriet over Richard heeft, want hij lijkt niet anders te zijn dan een arrogante eikel. Daarnaast is het een raadsel wat de sympathieke, maar sullige John (Eddie Kaye Thomas) in de hysterische Rebecca ziet.

Jenny McCarthy heeft het script voor ‘Dirty Love’ geschreven, maar dat had ze beter kunnen laten. ‘Dirty Love’ is geen moment grappig en al helemaal niet romantisch. We moeten maar hopen dat McCarthy niet op onzalige idee rondloopt om ons te verblijden met nog meer van deze onzin, want daar zit niemand op te wachten.

Wietske Uneken