Dog Days (2018)

Recensie Dog Days CinemagazineRegie: Ken Marino | 113 minuten | romantiek, komedie | Acteurs: Nina Dobrev, Vanessa Hudgens, Adam Pally, Eva Longoria, Rob Corddry, Tone Bell, Jon Bass, Michael Cassidy, Finn Wolfhard, Ron Cephas Jones, Thomas Lennon, Tig Notaro, Lauren Lapkus, Jessica St. Clair, Ryan Hansen, Tony Cavalero

Ben jij een sucker voor feelgood movies? Look no further! ‘Dog Days’ van regisseur Ken Marino is het ultieme recept voor anderhalf uur genot. Met alles erop en eraan. Een lach, een traan, leuke spelers en een doortimmerd script. Al eerder gedaan? Ja, maar regisseur Marino weet het zo te brengen dat je vanaf aanvang al denkt: “Yep, deze film is cute!” Hij dacht: ‘Weet je wat? Ik gooi een hondenfilm en een romkom door elkaar. Met mierzoete dialogen, dialogen zonder een onvertogen woord. Eigenlijk te perfect en te voorspelbaar, maar toch: het werkt als een dolle.

‘Dog Days’ is leuk, gevoelig, hartverwarmend en ja, een beetje cheesy, maar dat doet deze film geen kwaad. Oh ja, het scheelt als je van honden houdt, want die vormen toch wel de kers op de taart. Want, je hebt hondenfilms en je hebt hondenfilms. Hondenfilms waarin de honden kunnen praten? Tja, meestal is dat een opeenstapeling van flauwiteiten, waar vaak geen doorkomen aan is. Maar, als je de honden hun eigen leuke zelf laat zijn, zoals Archie, Sam, Mabel, Gertrude (met leuk roze helmpje) en Brandy in deze film, is het publiek al gauw om. Je moet wel een hele ruwe bolster zijn, om niet ook af en toe een traantje weg te pinken.


Een ensemble-komedie met honden als rode draad: wat is daar niet leuk aan? Met de honden als katalysator zijn we getuige van een hondenverjaardagsfeestje (Sam), een zoektocht naar een verdwenen hond (Mabel), een hond (Gertrude) adopteren omdat je een ‘crush’ hebt op een dierenarts en een heuse ‘hondendate’ (Sam en Brandy). Tussendoor moet Archie even een paar weken op een oppasadres worden gestald, omdat zijn eigenaars in de drukte van een tweeling-geboorte zijn beland.

De bijna te perfecte matches in deze film kun je gewoon per stuk afvinken en toch stoort het niet: talkshowhost Elizabeth (Nina Dobrev) en haar nieuwe sidekick Jimmy (Tone Bell), het kinderloze echtpaar wat een meisje adopteert (Eva Longoria en Rob Corddry), broer Dax (Adam Pally) en zus Ruth (Jessica St. Clair) die niet met en niet zonder elkaar kunnen én de ‘grumpy old man’ (een overtuigende Ron Cephas Jones) die ontdooit door een bijdehandje van 16 lentes en het leuke ‘koffiemeisje’ (Vanessa Hudgens) dat uiteindelijk toch voor de nerd (Jon Bass) kiest.

Ook in de bijrollen valt genoeg te genieten: de psychiater van Elizabeth (Tig Notaro) en de iets te persoonlijke weervrouw (Phoebe Neidhardt) zijn hilarisch. En, wacht op de credits, want ook dan krijg je nog leuke bloopers. Kortom: ‘Dog Days’ is een ‘easy on the eye’, heerlijk wegkijkend filmpje. Waarheidsgetrouw? Nee, dat niet. Maar zouden we niet allemaal in zo’n ideale wereld willen leven? Met honden, want dat is een onmisbaar ingrediënt: Love is a four-legged word. Voor hondenliefhebbers een must-see, maar ook ander publiek vindt met ‘Dog Days’ geen hond in de pot….

Ruud Stift

Waardering: 3.5

Bioscooprelease: 23 augustus 2018
DVD-release: 27 december 2018