Drive Me Crazy (1999)

Regie: John Schultz | 91 minuten | drama, komedie, romantiek | Acteurs: Melissa Joan Hart, Adrian Grenier, Ali Larter, Stephen Collins, Mark Webber, Susan May Pratt, Kris Park, Gabriel Carpenter, Lourdes Benedicto, Kary Lynn Pratt, Natasha Pearce, Jordan Bridges, Keram Malicki-Sánchez, Mark Metcalf, William Converse-Roberts

De jaren 90 waren goed voor menig romantisch tienerdrama; ook ‘Drive Me Crazy’ zag toen het levenslicht. Nicole (tienerster Melissa Joan Hart) wil graag een date voor het feest van het schooljaar, alleen… die is al bezet! Na veel geploeter en gemopper besluiten zij en haar sarcastische buurjongen Chase (Adrien Grenier) hun krachten te bundelen met als doel het jaloers maken van hun love interests. Maar na een grondige make-over, gekibbel en toch ook wel lol beginnen ze stiekem steeds meer wat voor elkaar te voelen. Oh, oh, oh wat een probleem, want Chase en Nicole behoren nou niet bepaald tot dezelfde sociale kaste. Wat zal er toch gaan gebeuren?

Om de clichés kan je als kijker niet heen – maar daar zit elke zichzelf respecterende (?) tienerfilm vol mee lijkt het wel. Ditmaal alleen niet zozeer in de normaal gestereotypeerde karakters die verfrissend ‘normaal’ zijn, maar eerder in het plot dat (uiteraard) nogal voorspelbaar is.

Het is moeilijk om Melissa Joan Hart niet te zien als ‘Sabrina the Teenage Witch’, de rol waar ze bij het grote publiek bekend mee is geworden. Ook in ‘Drive Me Crazy’ blijft ze dezelfde uitstraling houden en speelt ze grotendeels hetzelfde karakter. Saai voor haar fans, maar voor de film geen probleem an sich; ze is er best goed in. Daartegenover staat Adrien Grenier – toen nog in de beginfase van zijn carrière – die hier een veelbelovende prestatie neerzet. Bijzonder vermakelijk als de ietwat sullige en sarcastische Chase en ook niet onaardig om naar te kijken. Wie er verder vooral uitspringt qua acteren is Ali Larter (Dulcie). Niet voor niets dat deze sprankelende leeftijdsgenote van Melissa zich later zou bewijzen als goede actrice in films als ‘Crazy’ en ‘Legally Blonde’ en in de mega-hitserie ‘Heroes’.

‘Drive Me Crazy’ is een degelijke film, mits je over de clichés en het makkelijke verhaal heen kunt kijken. Voor liefhebbers van films als ’10 Things I Hate about You’ en ‘Clueless’ is dit zeker een aanrader.

Tessa Obbens

Waardering: 3

Bioscooprelease: 1 juni 2000