Eddie’s Life Coach (2017)

Recensie Eddie's Life Coach CinemagazineRegie: Guy-Laurent Homsy, Scott Mosier | 4 minuten | animatie, korte film, komedie, familie | Originele stemmencast: John C. Reilly, Laraine Newman, Brad Morris, Tara Strong, Carlos Alazraqui, Bill Farmer

‘Eddie’s Life Coach’ is het derde – en minst leuke – korte filmpje dat als extra op de DVD en blu-ray van ‘Sing’ staat. In deze korte animatiefilm moet Eddie van zijn moeder nu eindelijk eens wat aan zijn leven gaan doen. Zij bestelt voor hem een koptelefoon met motiverende opdrachten van Garry ‘The Winner’ Wishmann (Brad Morris). Als Eddie na al zijn gezwoeg extra geld moet betalen om zijn certificaat te ontvangen, besluit hij verhaal te gaan halen bij Garry. Dat loopt heel anders dan hij gedacht dacht.

Net als ‘Liefde op het eerste gezicht’, het tweede korte filmpje, is ‘Eddie’s Life Coach’ eigenlijk meer geschikt voor volwassenen dan voor kinderen. Een concept als ‘life coach’ gaat het referentiekader van een kind te buiten. Daar komt nog bij dat Eddie ook in ‘Sing’ al niet het meest populaire karakter was en vooral op de achtergrond aanwezig. Niet echt voor de hand liggend om dan over hem nog een extra korte film te maken.

Hans Geurts

Waardering: 2.5

DVD- en blu-ray-release: 3 mei 2017