Eject (2019)

Regie: David Yorke | 9 minuten | korte film, horror | Acteurs: Elena Saurel

Stel je voor: na een tijdje jeuk op je arm te hebben gehad, zie je een plek die steeds groter en roder wordt. Je kunt er nauwelijks vanaf blijven en ineens laat een stukje huid los. Daaronder zie je een ingang voor een usb-stick. Zou dat niet genoeg zijn om flauw te vallen of gigantisch in paniek te raken?

Hoofdrolspeelster Kate (Elena Saurel) is in de korte horrorfilm ‘Eject’ vooral verbaasd en geïntrigeerd. Na slechts een moment van twijfel plugt ze een usb-stick in haar arm en onmiddellijk bevindt ze zich in haar eigen brein.

‘Eject’ maakt optimaal gebruik van het originele uitgangspunt, want gedurende de hele speelduur blijft dit principe interessant. De film lijkt aanvankelijk de kant van bodyhorror op te gaan, in korte fragmenten zien we Kate steeds krabben aan haar arm en de uitslag wordt steeds erger. Maar na haar WTF-moment verandert ‘Eject’ in een uiterst effectieve en knap gefilmde psychologische horrorfilm. Kate’s ontdekking en wat ze daar vervolgens mee doet is volstrekt aannemelijk, en hoewel het eind zeker voorspelbaar is, is deze korte film van David Yorke beslist de moeite waard.

Monica Meijer

Waardering: 4

‘Eject’ is te zien tijdens Imagine Filmfestival 2020, in het programma Imagine Fantastic Shorts 1.