Engelenbak (2011)

Regie: Annelies van de Woestyne | 28 minuten | korte film, komedie | Acteurs: Bram van Outryve, Joyce Beullens, Axel Daeseleire

Kleine Floris krijgt een onverwachts kusje van een heel leuk meisje, maar raakt daardoor dusdanig van slag dat hij tot in zijn volwassen leven zijn stem kwijt is. Dan vertelt hij zijn verhaal aan ons- niet fluisterend maar gewoon, met vaste stem. Hij heeft hem namelijk teruggewonnen, en wel omdat hij zo graag op het toneel staat. Omdat daar toch echt een stem voor nodig is, had hij een plannetje bedacht. Hij verzon een meisje om hem weer onverwachts te kussen, zodat door de schrik zijn stem weer terug zou komen. Zijn verzonnen meisje blijkt echter een eigen willetje te hebben, en dat maakt het er niet makkelijker op. Uiteindelijk lukt het toch, dat weten we wel omdat hij het verhaal kan vertellen. Maar of het hem ook lukt om het meisje voor zich te winnen?

Dit grappige verhaal wordt op droge manier verteld in de vrij lange korte film (28 minuten) ‘De Engelenbak’. In de Engelenbak zit het hoog geëerde publiek, het is het balkon helemaal achterin de zaal. Degene die de Engelenbak bekoort ontvangt applaus, en dat is nou precies waar souffleur Floris zo naar smacht. Een vermakelijk filmpje, met een bijzonder vrolijke rol voor het verzonnen meisje.

Mirte Brethouwer

‘Engelenbak’ verschijnt dinsdag 16 oktober 2012 op DVD (Selected Shorts #14: De Beste Vlaamse Kortfilms van 2012).