Eyes on the Road (2019)

Recensie Eyes on the Road Cinemagazine Regie: Stefanie Kolk | 17 minuten | korte film | Acteurs: Frieda Barnhard, Olivia Lonsdale, Sinem Kavus

‘Eyes on the Road’ laat zien dat er weinig voor nodig is om een verhaal te vertellen. Drie vriendinnen, een autorit in de brandende zon en een eindeloos lang gesprek. Het is een simpel gegeven waar veel uit kan voortvloeien. Verschillende vraagstukken komen aan bod en de meiden gaan twijfelen aan zichzelf en aan elkaar.

De cast is sterk en bestaat uit drie getalenteerde actrices van een nieuwe generatie. ‘Eyes on the Road’ werkt mede door de geloofwaardige dialoog tussen deze drie hippe millennials en zal voor veel jonge meiden dan ook herkenbaar zijn.

Helaas houdt het daar echter een beetje op. Er is niks grandioos mis met de film, maar hij springt er ook niet helemaal uit en is in zijn geheel niet heel enerverend. De vormgeving en stijlkeuze is er één die je veel ziet in korte Nederlandse films. Een soort Amsterdamse geliktheid. Het komt hierdoor enigszins gemaakt over, alsof er te veel over nagedacht is. Gelukkig maakt het natuurlijke acteerwerk een hoop goed en maak je als kijker toch deel uit van het gesprek.

Marieke de Vries

Waardering: 3