For Gunter’s Eyes Only (2022)

Regie: David Feiss, David Pelle | 4 minuten | animatie, korte film | Originele stemmencast: Nick Kroll, Taron Egerton, Garth Jennings, Kevin Michael Richardson, Dawnn Lewis, Carlos Alazraqui

Het is een goede gewoonte geworden bij de home entertainment releases van animatiefilms: het toevoegen van minifilms aan de hoofdfilm. Na Pixar (die er op zijn hoogst twee shorts uitbrengt per bioscoopfilm) is Illumination Entertainment hier erg consequent in. Op de home entertainment release van ‘Sing 2’ (2021) zijn twee korte animatiefilms te bewonderen: ‘For Gunter’s Eyes Only’ (2022) en ‘Animal Attraction’ (202 x).

Johnny en Gunter zitten in het publiek bij een hypnoseshow, de een is wat sceptischer dan de ander. Maar wanneer er om een vrijwilliger gevraagd wordt, is Gunter hier wel voor te porren. En de hypnose werkt! Gunter denkt dat hij een geheim agent is die een verdacht pakketje moet onderscheppen. Wat volgt is een razendsnelle achtervolging waarbij Gunter een argeloze beer zijn bagage probeert te ontfutselen.

‘For Gunter’s Eyes Only’ (de titel is overduidelijk een referentie naar de beroemde James Bond film uit 1981), is degelijk geanimeerd en zal de ‘Sing’-fans ongetwijfeld vermaken. Echt origineel of verrassend is het verhaaltje niet, maar onderhoudend is het zonder meer.

Monica Meijer

Waardering: 3

DVD-, blu-ray en 4K UHD-release: 4 mei 2022 (als extra op ‘Sing 2’)