Forces of Nature (2012)

Regie: Kyle Balda | 2:16 minuten | animatie, korte film, komedie, familie | Originele stemmencast: Danny DeVito, Ed Helms, Chris Renaud

Dr. Seuss mag dan al meer dan twee decennia geleden overleden zijn (de beroemde kinderboekenschrijver leefde van 1904 tot 1991), van zijn werk wordt nog dagelijks genoten. Is het niet in boekvorm, dan wel in een adaptatie er van. Veel van zijn werk is verfilmd, en bioscoopfilm ‘The Lorax’ (2012) werd door Universal  in de Verenigde Staten uitgebracht op 2 maart 2012, Dr. Seuss’ 108ste geboortedag.

In ‘Forces of Nature’, een korte film van de makers van ‘The Lorax’, zien we hoe de Lorax op een nacht samen met Pipsqueak (een van de kleinere Bar-ba-loots) probeert de Once-ler te laten schrikken met als doel hem voor altijd uit de Truffula Vallei te verjagen. Het amper tweeëneenhalf minuut durende filmpje voelt meer als een verwijderde scène dan een volwaardige korte film, maar het is op zich een komische toevoeging aan de hoofdfilm. De kleintjes zullen het misschien even moeilijk hebben bij een spannende scène, vergezeld van omineuze muziek, maar dat duurt maar even.

Monica Meijer

‘Forces of Nature’ verschijnt woensdag 23 oktober 2013 op DVD (Illumination Mini-Movie Collection).