Gothic & Lolita Psycho (2010)

Regie: Go Ohara | 87 minuten | actie, horror | Acteurs: Rina Akiyama, Ruito Aoyagi, Asami, Yukihide Benny, Jonny Caines, Eric Daniel, Carl Fortin, Satoshi, Hakuzen, Kyo Hirayama, Mayumi Ido, Yukiha Iguchi, Aya Ikeda, Kenshin Iwakura, Ikuo Iwasa, Yui Iwata

Welkom bij dit spletterfestijn, dat ‘Gothic & Lolita Psycho’ heet! De rituele moord op haar moeder drijft Yuki (Rina Akiyama) ertoe dood en verderf te zaaien. In een donkere en lugubere ‘onderwereld’ maakt ze met haar dodelijke paraplu jacht op de vijf moordenaars van haar moeder. Yuki verandert daarvoor in een demonisch figuur.

Het intro van deze J-horrorfilm is even absurd als smerig wanneer we de schranzende portier van een duistere nachtclub al rokend zijn spaghetti zien consumeren.  Een wat bedwelmende en freakachtige sfeer maakt zich van deze beginminuten meester. Even macaber is de nachtclub in kwestie zelf: een soort casino waar gespeeld wordt met het leven van schijnbaar gevangen genomen stervelingen. En zo heeft ‘Gothic & Lolita Psycho’ zich al gegrondvest nog voor hoofdpersoon Yuki zich überhaupt heeft kunnen openbaren. Lang wachten is dat overigens niet. De nachtclub blijkt onderdak te bieden aan één van Yuki’s eerste slachtoffers.

Maar wat valt er verder te zeggen over een film die het uiteraard niet moet hebben van haar diepgang? Gewoonweg dat deze weinig verhaal kent, veel vechtscènes bevat, bloederige taferelen kent en dat dit alles binnen een overzichtelijk tijdsbestek van amper anderhalf uur de revue passeert. Met de aanduiding spletterfestijn is eigenlijk al wel een hoop gezegd. En wie verwacht er dan ook meer dan dat?

De rol van Yuki wordt dus vertolkt door actrice Rina Akiyama wiens bijnaam ‘Queen of the beautifull ass’ luidt. Iets wat eveneens geen verdere uitleg behoeft. Overigens, in ‘Gothic & Lolita Psycho’ legt ze haar bijnaam even naast zich neer.

De film is geschoten in Tokyo, waar het ook op het Tokyo International Film Festifal werd vertoond. Regisseur Go Ohara weet het bloed rijkelijk te laten vloeien in een film die je ook zeker niet doet versuffen. Voor een prima portie horror: ‘Gothic & Lolita Psycho’.

Tjeerd Kooistra

‘Gothic & Lolita Psycho’ verschijnt op dinsdag 13 maart 2012 op DVD en is vanaf dinsdag 6 maart 2012 te huur.