Groupie (2010)

Regie: Mark L. Lester | 90 minuten | thriller | Acteurs: Taryn Manning, Hal Ozsan, Eric Roberts, Betsy Rue, Mitch Ryan, Maja Miletich, Cherilyn Wilson, Bevin Prince, Michael Teh, Pej Vahdat, Nicole Moore, Scott Anthony Leet, Danny Arroyo, Tia Barr, Tino Struckmann, Dita de Leon, Caia Coley, Gwendolyn Edwards

Wanneer het concert van The Dark Knights bijna ten einde is slaat letterlijk de vlam in de pan. Een tragisch ongeluk met dodelijke afloop is het gevolg. Een tijdje na het ongeluk besluit de rockband hun comeback te maken. De optredens gaan volgens plan tot het laatste nummer. En dit is nou net waar de band bekend om staat, de toegift Firing Lines waarbij zanger Travis Bellamy (Hal Ozsan) zijn armen in brand steekt. Na hun comeback besluit hij deze enerverende show niet meer uit te voeren, wat natuurlijk allemaal te maken heeft met het ongeval. Het publiek kan deze keuze totaal niet waarderen en dus vliegen de plastic bekers al snel richting de hoofden van de bandleden. Plotseling duikt het mysterieuze meisje Riley Simms (Taryn Manning) op die het juist beter vindt zo, zo wordt de aandacht van de teksten niet afgeleid. Travis valt als een blok voor haar en neemt haar als groupie mee op tour. Riley is ook nog eens kunstenares, voor de nieuwe cover van het cd-hoesje wil ze van alle bandleden maskers maken. Wanneer er vervolgens plotseling bandleden en medewerkers worden vermoord lijkt het hek van de dam. Toeval, of heeft Riley er soms wat mee te maken…

Tja, het thema doet denken aan een ordinaire B-film, en dat is dan ook precies wat regisseur Mark L. Lester (‘Pterodactyl’) van de film heeft gemaakt. ‘Groupie’ mist elke vorm van diepgang in de verhaallijn, zit vol met stereotype personages, kent eigenlijk geen spannende momenten en ook het emotionele aspect faalt. Moet de film het dan hebben van zijn muziek? Het is maar net of je houdt van een mix tussen Guns ’n Roses en Bon Jovi. Niet erg bijzonder, maar het ligt wel aardig in het gehoor.

Gek genoeg is het camerawerk soms best mooi en zijn de acteerprestaties dan nog niet eens zo slecht. Hal Oszan (een acteur die je regelmatig tegenkomt in series als “90210” en “Supernatural” maar nooit echt door lijkt te breken) doet het prima en Taryn Manning begint redelijk stabiel, hoewel ze wel steeds dieper afzakt, en ontspoort, wanneer haar psychopathische aard naar boven komt. Daarnaast heeft Eric Roberts (‘The Dark Knight’) een leuke en beetje foute rol als eigenzinnige bandmanager.

Mark J. Lester probeert met ‘Groupie’ een combinatie van thriller- en horrorelementen tot één geheel te smelten aan de hand van een tragisch voorval maar komt niet verder dan een film die nauwelijks dit predicaat verdient. Omdat de plot zo extreem slecht is maakt het niks uit wat de acteerprestaties zijn, ‘Groupie’ valt niet meer te redden van zijn ondergang.

Meinte van Egmond