Gunter past op – Gunter Babysits (2017)

Recensie Gunter past op CinemagazineRegie: Adrien Borzakian, Eric Favela | 3 minuten | animatie, korte film, komedie, familie | Originele stemmencast: Asa Jennings, Caspar Jennings, Leo Jennings, Oscar Jennings, Nick Kroll, Nick Offerman, Reese Witherspoon

Van de drie korte filmpjes die als extra zijn toegevoegd op de home entertainmentversie (DVD en blu-ray) van ‘Sing’ is ‘Gunter past op’ het meest geslaagd. ‘Sing’ was in 2016 een behoorlijk succes, niet in de laatste plaats door de talloze klassieke popsongs die in de film gebruikt werden. In ‘Gunter past op’ komt het dansende varken Gunter (Nick Kroll) een avondje oppassen op de 25 biggetjes van Norman (Nick Offerman) en Rosita (Reese Witherspoon). Uiteraard zetten zij de boel op stelten en moet Gunter al zijn (hilarische) zang- en danskunsten uit de kast halen om de biggetjes weer in het gareel te krijgen voordat hun ouders weer thuiskomen.

Waar ‘Sing’ het bij simpele boodschappen hield en er niet echt spannende scènes met een slechterik waren, was de film ook voor de jongere kinderen zeer geschikt. ‘Gunter past op’ volgt meer in die lijn. Een dansend varkentje met een gek stemmetje (Duits accent) is sowieso veel lolliger dan de overige twee personages die de hoofdrol krijgen in hun eigen korte film (de hagedis met het glazen oog Miss Crawley en slacker Eddie). Meer Gunter dus!

Hans Geurts

Waardering: 3.5

DVD- en blu-ray-release: 3 mei 2017