Haunted Forest – Satinka (2007)

Regie: Mauro Borrelli | 81 minuten | horror | Acteurs: Sevy Di Cione, Adam Green, Mark Hengst, Naomi Ueno, Kiralee Hayashi, Edoardo Beghi, Agim Kaba

‘Haunted Forest’ is geregisseerd door Mauro Borrelli. Naast het regisseren van o.a. ‘Goodbye Casanova’, heeft Borrelli ook meegewerkt aan ‘Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest’ en ‘Pirates of the Caribbean: At World’s End’.

‘Haunted Forest’ blijkt lang niet zo angstaanjagend als gedacht. Hoewel de verhaallijn vrij origineel is, valt deze in de film behoorlijk tegen. Dit komt voornamelijk doordat er te weinig aandacht wordt besteed aan het uitdiepen ervan. ‘Haunted Forest’ komt redelijk goed op gang, echter heeft het dit vooral te danken aan het feit dat het doet denken aan de ‘The Blair Witch Project’ uit 1999. De bosrijke omgeving en de vergelijkbare cameratechnieken zijn hier vooral de oorzaak van. Toch valt na dit redelijke begin het tempo snel weg en blijft van de vrij sterk lijkende verhaallijn weinig meer over.

De acteerprestaties in ‘Haunted Forest’ zijn alles behalve overtuigend, soms zelfs lachwekkend. Met name Sevy Di Cione (‘Branches’), die de rol van Sean op zich neemt, weet zijn rol niet goed over te brengen. Als kijker raak je totaal niet betrokken bij het verhaal, welke vanaf het begin af aan nogal vaag is. In principe is dit voor een horror niet zo ontzettend van belang, maar er wordt toch wel erg veel van de hak op de tak gesprongen. Dit komt het inlevingsvermogen van de kijker zeker niet ten goede. Verder is er sprake van weinig interactie en verveelt ‘Haunted Forrest’ daarom op bepaalde momenten ook snel.

Desalniettemin zijn er gelukkig wel een aantal schrikmomenten te vinden. Hiervan is met name aan het einde sprake. Dit zorgt er in ieder geval voor dat de liefhebber van een goede horror nog een beetje vermaakt wordt.

Ook de ontknoping van ‘Haunted Forest’ is redelijk te noemen, maar weet de rest van het verhaal zeker niet goed te maken. Al met al is deze film een tegenvaller te noemen. Het wekt sterk de indruk angstaanjagender en interessanter te zijn dan het is. Jammer dat er niet meer uit de toch wel interessante verhaallijn gehaald is.

Charlotte Visser