Hotel Mystique (2007)

Regie: Michael Costanza | 163 minuten | drama, horror, thriller, erotiek, romantiek | Acteurs: William Gregory Lee, Gregory Michael, Tracy Scoggins, Charlie David, Thea Gill, Jon Fleming, Nadine Heimann, Michelle Wolff, Gabriel Romero

De film ‘Hotel Mystique’ is niets anders dan een samengeperste versie van de miniserie ‘Dante’s Cove’ – een serie speciaal gericht op een gay mannelijk publiek. De film lijkt echter meer gericht op mannelijk (en vrouwelijk) publiek; de fans van de serie klagen steen en been dat juist die gay scenes eruit zijn geknipt: wat rest zijn trio’s en lesbiennes die voor de camera laten zien dat ze niet zijn gecast om hun acteertalent. ‘Hotel Mystique’ heeft meer weg van een ‘normale’ soap met een aantal expliciete seksscènes die hier niet op zijn plaats lijken.

Een flashback laat zien hoe het allemaal begon in 1840 met de relatie van de jonge Ambrosius en de heks Grace. Vlak voordat ze gaan trouwen betrapt Grace hem met de butler en dat maakt haar ziedend. Ze vermoordt de butler en spreekt een vloek uit over Ambrosius: diep in de kelder onder Hotel Dante zal hij gevangen blijven tot de kus van een jongeman hem zal bevrijden. Bijna tweehonderd jaar later arriveert Kevin en zijn komst zet alles op zijn kop. Al snel besluiten de bewoners van Hotel Dante op onderzoek uit te gaan naar het spookachtige verleden en ontrafelen zo het mysterie.

Op zich klinkt het verhaal nog niet zo heel vreselijk, maar het resultaat dat ‘Hotel Mystique’ heet is een afgrijselijke miskleun. Niet alleen de plot, die bij lange na niet sterk genoeg is om bijna drie uur te boeien, is zwak. Ook de acteurs bakken er werkelijk niets van. Ze zijn duidelijk alleen gecast vanwege hun uiterlijk en sex-appeal, en waarschijnlijk het feit dat ze er geen problemen hadden om full frontal naakt in beeld te zijn. Acteren kunnen ze in elk geval niet. Charlie David (Toby, de vriend van Kevin) komt dan nog als beste uit de bus, maar ook hij zit ver onder het gemiddelde, waarschijnlijk zelfs nog ver onder het niveau van de slechtste soapacteurs die de wereld kent. En ondanks de plastische chirurgie past Tracy Soggins absoluut niet binnen het gemaakte plaatje van jonge aantrekkelijke inwoners. Haar personage Grace is een niet overtuigende match met Ambrosius, en Soggins input maakt het er niet beter op.

Het zal wel liggen aan het feit dat er waarschijnlijk een boel is geknipt uit de serie, maar de scènes lopen niet goed in elkaar over, het verhaal is absurd en ongeloofwaardig en er blijven teveel losse lijnen die niet worden uitgelegd of opgelost. ‘Hotel Mystique’ is een incomplete film (hoewel je hem ook als miniserie kan beschouwen), waarbij de vraag opkomt waarom ze in vredesnaam een serie onder een andere naam uitbrengen. En dan ook nog een naam die totaal niets te maken heeft met het verhaal. Kortom ‘Hotel Mystique’: check niet in, blijf er zo ver mogelijk bij vandaan.

Tessa Obbens