I Am Wolf – I Am Lisa (2020)

Regie: Patrick Rea | 89 minuten | horror, thriller | Acteurs: Kristen Vaganos, Jennifer Seward, Manon Halliburton, Carmen Anello, Chris Bylsma, Cinnamon Schultz, Sarah McGuire, Millie Milan, Shawn Eric Jones, Brooklyn Funk, Owen Winkler, Katrina Ann Volonnino, Nicole Hall, Andy Penn, Aimee Lynn Nelson, Aimee Lynn Nelson

Weerwolven blijven tot de verbeelding spreken en rechtvaardigden honderden films, boeken en games. Helaas zijn er ook producties die de boel zo doen wankelen dat je je afvraagt of het niet beter is om deze mythische wezens maar gewoon te vergeten en er nooit meer over te spreken. ‘I Am Wolf’ is zo’n film die deze vraag oproept omdat deze productie echt heel bedenkelijk is. Fans van de monsters zullen erg verdrietig worden van dit werkstuk…

In ‘I Am Wolf’ – ook wel ‘I Am Lisa’ genoemd – draait het Lisa. Ze heeft “een dure studie” in het buitenland gedaan maar door het overlijden van haar oma moet ze een boekwinkeltje draaiende houden. Ze heeft een fijne vriendin die haar steunt in deze moeilijke tijd, maar Lisa heeft het erg zwaar. Zeker nu de lokale hangjeugd (van begin dertig) het op haar gemunt heeft en de bendeleidster toevallig de dochter van de lokale sheriff is. Lisa wordt na een uit de hand gelopen ruzie op een gegeven moment voor dood achtergelaten in een bos. In dat woud krijgt ze een tweede leven als een weerwolf haar bijt. Tijd voor wraak!

De synopsis klinkt interessanter dan de uitwerking. Het probleem van ‘I Am Wolf’ is het gebrek aan budget, talent en visie. De film wil een dramatisch verhaal vertellen over de gevolgen van wraak (het lost niets op), seksuele oriëntatie (de bendeleidster zit in de kast en is jaloers op de vriendschap tussen Lisa en haar vriendin) en het leven in een bekrompen stadje. Geen van deze thema’s komt uit de verf omdat elk onderwerp bruut afgekapt wordt of omdat het nergens toe leidt.

Het acteerwerk is amateuristisch, de dialogen lopen niet en karakterontwikkelingen bestaan niet. Het horrordeel is te verwaarlozen en als er dan wat gebeurt (hoofd in frituurvet) laat de make up het afweten. Zonde van je tijd!

Frank v.d. Ven

Waardering: 1

VOD-release: 22 april 2022