I Love You So Hard (2013)

Regie: Ross Butter | 4:24 minuten | animatie, korte film, komedie, romantiek

“Ik hou zo veel van jou, zó veel dat ik zelfs…” Bijvoorbeeld een diamanten ring zou kopen, zou je denken, maar nee, de hoofdpersoon van ‘I Love You so Hard’ heeft een heel ander beeld van romantiek. En mannen hebben dan wel vaker een handje van loze beloften, deze zijn van een heel ander slag. Hij zou al zijn organen uitsnijden, en die met raketten op haar huis afvoeren, zodat ze ook van hem zal houden. Met een neushoorn duelleren in de lucht! Een bijenkorf in zijn prostaat kweken! Alles voor haar.

De man, met een kin die akelig veel lijkt op een paar harige ballen, is steeds dringender in zijn uitzinnige avances, die gekker en gekker worden. Steeds weer verzint hij nieuwe manieren om zijn slachtoffer van hem te laten houden/de stuipen op het lijf te jagen. Het wordt steeds bizarder, en ook hilarischer. Het is een raadsel hoe de maker van deze korte animatie op de fantasierijke versiertrucs is gekomen die het personage beschrijft.

De potloodtekeningen zijn eenvoudig, en daardoor doet het des te meer denken aan een puber die tijdens een saaie les strips tekent in zijn schrift. Het is een stijl op zich, met een cult-achtige humor die niet iedereen zal aanspreken, maar origineel is het zeker. En als het bevalt en naar meer smaakt, de schrijver Joel Veitch heeft een uitgebreide website met nog veel meer en veel raardere filmpjes.

Mirte Brethouwer