It’s Possible Your Heart Cannot Be Broken (2005)

Regie: Woo Ming Jin | 16 minuten | komedie, korte film | Acteurs: Liew Seng Tat, Tan Chui Mui, Pang Khee Teik

De hoofdpersonen ontmoeten elkaar op straat. Voor hem is het liefde op het eerste gezicht. Zij vraagt zich af wat liefde op het eerste gezicht is. Zij wijst hem af en hij volhardt in zijn toenaderingen. Beiden kennen geen schaamtegevoelens. Hij stelt zich kwetsbaar op en zij wijst hem bot af. Het is een spel van afwijzen en aantrekken.

Het contrast tussen de twee uiteenlopende personages creëert genoeg stof voor humoristische situaties, die op verschillende wijzen door het stel worden uitgelegd. Het zijn vooral deze interpretaties, die de kijker aan het lachen maken. Het acteerspel van zowel Liew Seng Tat als Tan Chui Mui draagt hier in positieve zin aan bij. Alhoewel zij beide van origine regisseur zijn, is men in Maleisië niet te beroerd om in elkaars film te acteren. En zoals nu alweer blijkt doen zij dit niet geheel onverdienstelijk.

Mede dankzij de korte tijdsduur van de film lukt het regisseur Woo Ming Jin de aandacht van de kijker vast te houden. Ook al weet je dat de relatie stuk loopt, je blijft geboeid kijken. ‘It’s Possible Your Heart Cannot Be Broken’ is een ontzettend leuke korte film die je zeker moet gaan kijken wanneer je daartoe de kans krijgt.

Lodi Meijer