Jackass Number Two (2006)

Regie: Jeff Tremaine | 95 minuten | komedie | Acteurs: Johnny Knoxville, Steve-O, Chris Pontius, Dave England, Bam Margera, Ryan Dunn, Wee Man, Preston Lacy, Spike Jonze, Tony Hawk

De heren van Jackass zijn terug met een tweede bioscoopfilm. Vol met nog meer idiote stunts en grappen. Wie genoten heeft van de MTV serie en de eerste bioscoopfilm, zal dit tweede deel niet willen missen. De Jackass leden gaan weer lekker ver om hun eigen (pijn)grenzen op te zoeken.

Voor wie nog niet bekend is met Jackass, hier nog een korte beschrijving. Jackass is een team van volwassen Amerikaanse mannen die de meest krankzinnige stunts en grappen uithalen. Ze doen elkaar flink pijn. De mensen op straat nemen ze ook graag in de maling. Dit doen ze allemaal met veel plezier en enthousiasme.

Bij ‘Jackass Number Two’ kan er eigenlijk niet gesproken worden van een echte film.

Er zit geen verhaallijn in, geen acteurs en geen special effects. Het is een serie van fragmenten waarin de Jackass leden de meest wrede zelfkastijding ondergaan. Brandmerken, poep eten, geblinddoekt stierenvechten of jezelf afvuren met een raket. Niets is hen te gek.

Alle Jackass leden doen hun puberale stunts en grappen met zoveel overgave en enthousiasme, zodat je als kijker alleen maar mee geniet. Ze lachen zelf nog het hardst om hun eigen grappen en dat slaat ook over op de kijker. Toch zijn niet alle scènes even leuk om te zien. Wanneer de camera een miniatuurversie laat zien van een badkamer valt er opeens een iemands ontlasting op. Een smerige scène, die niet iedereen zal waarderen.

Zo zitten er nog een aantal smerige scènes in. ‘Jackass Number Two’ biedt de nodige poep- en pisgrappen. Zelfs niet alle Jackass leden zijn daartegen bestand, waardoor er nogal wat gekotst wordt. Gelukkig beslaat het aantal smerige scènes niet het grootste gedeelte van de voorstelling. Er zit genoeg afwisseling in van vieze scènes, flauwe grappen en idiote stunts waardoor de film leuk blijft.

Wie zin heeft in anderhalf uur puberaal vermaak, zit helemaal goed bij dit tweede deel.

Zet je verstand op nul als je ‘Jackass Number Two’ gaat kijken. Dan heb je er het meeste plezier van.

Marvin Heineman

Waardering: 3.5

Bioscooprelease: 5 oktober 2006