Just Say Yes (2021)

Recensie Just Say Yes CinemagazineRegie: Appie Boudellah, Aram van de Rest | 97 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: Yolanthe Cabau, Noortje Herlaar, Jim Bakkum, Juvat Westendorp, Edwin Jonker, Nienke Plas, Pip Pellens, Kim-Lian van der Meij, Tino Martin, Huub Smit, Josilvio, Winston Post, Lisa Michels, Nina Warink, Patricia Paay, Dave Roelvink, Carolien Bech, Svenn van der Kruit, Destenaysha Cijntje, Flint de Man

Streamingplatforms als Netflix en Disney+ zijn populair en verdringen de populariteit van tv. Zonder reclame series en films kijken waar jij op dat moment zin in hebt: een geniaal concept! Tegelijkertijd is er door de populariteit van deze streamingplatforms een soort machtsstrijd ontstaan. Door zoveel mogelijk content te bieden, hopen deze platforms (nieuwe) klanten aan zich te binden. Vooral Netflix is daar goed in. Bijna dagelijks worden er nieuwe series en films toegevoegd aan het assortiment. Ook is er een flink budget uitgetrokken voor originele content. Deze content is exclusief voor het platform in kwestie gemaakt en dus nergens anders te zien. In het geval van ‘Just Say Yes’ is dat maar goed ook…

‘Just Say Yes’ is – wat de titel niet doet vermoeden – een Nederlandse romantische komedie. In deze film speelt Yolanthe Cabau de hoofdrol als Lotte. Ze is een mutsig typje dat voor de tv werkt. Haar zus Estelle (Noortje Herlaar) is een influencer en alles wat Lotte niet is: populair, succesvol bij het andere geslacht en onverantwoordelijk. Als Lotte keihard gedumpt wordt door haar vreemdgaande vriend Alex (Juvat Westendorp), besluit ze om de hulp van de gladde Chris (Jim Bakkum) in te schakelen om hem terug te winnen. Dat loopt anders.

De romantische komedie is net als een horrorfilm ontzettend voorspelbaar. Juist omdat je weet wat je krijgt, scoren deze films zo goed. Omdat het verwachtingspatroon laag is, betekent dat echter niet dat een goede genrefilm maken simpel is. ‘Just Say Yes’ is daar het perfecte bewijs van. Ondanks de imposante cast slaagt regisseursduo Appie Boudellah en Aram van de Rest er niet in om een overtuigende film in te blikken. Sterker nog: deze film is tergend saai en een belediging voor de kijker.

Het grootste manco van deze film is dat geen enkel personage sympathiek is. Lotte weet dat haar vriend niet te vertrouwen is, maar besluit moedwillig achter hem aan te lopen. Alex is een notoire vreemdganger, Estelle een egoïstisch leeghoofd en dan heb je ook nog Lotte’s nymfomane vriendin (Nienke Plas) en een seksueel gefrustreerde huisvrouw (Kim-Lian van der Meij). Verder bestaan de personages uit vervelende zenderbazen, sullige huismannen en onnodige BN’er cameo’s. Je kijkt naar personages die je niet graag in levende lijve zou ontmoeten. Het heeft een nogal vervelende en gedateerde film die ergens in het midden houdt tussen ‘Bridget Jones’ en ‘American Pie’ opgeleverd. Na elke saaie grap volgt een soort stilte (alsof de makers hoopten dat er heel hard gelachen werd en dialoog dan niet handig was omdat het publiek eroverheen zou lachen). Deze film is een liefdeloos samenraapsel van andere films, maar dan zonder charisma of levenslust.

Pijnlijk onleuk, overbodig en gedateerd.

Frank v.d. Ven

Waardering: 0.5

VOD-release: 2 april 2021 (Netflix)