Justice League: Warworld (2023)

Recensie Justice League: Warworld CinemagazineRegie: Jeff Wamester | 76 minuten | animatie, actie | Originele stemmencast: Jensen Ackles, Ike Amadi, Troy Baker, Matt Bomer, Darren Criss, Roger Cross, Brett Dalton, Trevor Devall, John DiMaggio, Robin Atkin Downes, Frank Grillo, Stana Katic, Rachel Kimsey, David Lodge, Damian O’Hare, Teddy Sears, Kari Wahlgren

Terwijl live action superheldenfilms steeds meer aan populariteit lijken in te boeten (‘Black Adam’, ‘The Flash’ en de vervolgdelen van ‘Shazam’ en ‘Antman’ deden het niet al te best bij bioscoopbezoekers), hoopt DC Comics trouwe stripliefhebbers aan zich te binden met hun cartoons. Deze tekenfilms worden in een hoog tempo gemaakt, maar zijn over het algemeen van behoorlijke kwaliteit. De nieuwste animatiefilm ‘Justice League: Warworld’ trapt helaas in een valkuil waar veel comicbookfilms aan ten prooi vallen: nieuwe producten lanceren in plaats van een goed verhaal vertellen…

In ‘Justice League: Warworld’ ontdek je Warworld. Op deze plek vindt een eindeloze stroom meedogenloze gladiatorengevechten plaats. Het is aan Batman, Superman, Wonder Woman en de rest van de Justice League om zich verenigen zodat ze de hele planeet naar vrijheid kunnen leiden. Dat valt nog niet mee en de superhelden moeten hun handen vies maken om deze missie te voltooien.

Het probleem van ‘Justice League: Warworld’ is dat het meer een manier lijkt om een nieuwe verhaallijn op te zetten en een nieuwe fase in te luiden dan dat het een afgerond verhaal wil vertellen. Deze animatiefilm is zonder voorkennis niet te volgen en dat is zonde. Net als Marvel slaat DC Comics door in het interessegebied van de fans. Als je niet van een film kunt genieten zonder tig series en eerdere films te kijken, voelt dat als huiswerk in plaats van vermaak.

Zonder kennis van het bronmateriaal waarop deze film is gebaseerd en eerdere films die voor ‘Justice League: Warworld’ kwamen, is deze film niet erg genietbaar. Warrig, vreemd opgebouwd en te weinig personageontwikkeling: niet bepaald de ingrediënten voor een toffe film. Nu lijkt het net als ‘Justice League: Warworld’ een vreselijk slechte film is. Dat is nu ook weer niet zo. De animatie is prima, de soundtrack aardig en de stemmencast presteert goed. Jammer dat er minder aandacht aan het vertellen van een goed verhaal is besteed. Alleen voor goed ingelezen DC fans.

Frank v.d. Ven

Waardering: 2

DVD- en (steelbook)blu-ray-release: 23 augustus 2023