K3 en de kattenprins (2007)

Regie: Matthias Temmermans | 73 minuten | familie, fantasie | Acteurs: Karen Damen, Kathleen Aerts, Kristel Verbeke, Terence Schreurs, Irene Moors, Carry Goossens, Annemie Gils, Roel Vanderstukken, Britt van der Borght

In het gezellige huisje van K3 vinden Karen, Kathleen en Kristel plotseling een sprookjesboek naast hun bed. Kathleen kan er niet van slapen en leest verder over een prins die op zoek is naar de ware. Hij is betoverd door een heks uit de buurt en de betovering zal pas beëindigd zijn als de prins de ware kust. Kathleen leest dat ze fee Fiorella kan roepen die haar in een mooie koets naar de prins zal brengen. Immers, misschien is Kathleen wel de ware en wie wil niet met een prins trouwen? Het enigszins domme blondje zegt niets tegen haar twee vriendinnen en vertrekt met de fee naar sprookjesland.

Fee Fiorella is opgegroeid met de prins en gunt hem het allerbeste. Zou Kathleen de ware zijn? Ze hoopt het want de prins wordt bijna dertig jaar en zal veranderen in een kat als hij niet voor middernacht de ware kust. Inmiddels hebben Kristel en Karen begrepen waar Kathleen gebleven is en willen haar terughalen voor het te laat is. Ze moeten dan leren vliegen en door muren te gaan. Dat valt niet mee, zeker niet voor de ongeduldige Kristel.

De spanning wordt voldoende opgevoerd om geboeid te blijven. Kunnen de meiden van K3 uiteindelijk de vloek verbreken, zichzelf en Kattenprins redden? De ingrediënten van het verhaal lijken erg op die van ‘K3 en het IJsprinsesje’. En voor de ouderen die de doelgroep begeleidt valt er veel minder te lachen. Waar in de vorige film met name de lakeien hilarisch waren, is er in deze film geen grap te waarderen of goeie humor te ontdekken.

Dubieus is de rol die K3 aan zichzelf geeft en daarmee als voorbeeld stelt voor een hele grote doelgroep. Smachtend om de ware te zijn en de prins te kunnen trouwen stort Kathleen zich onnadenkend in een avontuur. Nergens wordt er ook maar gesuggereerd of de prins ook voldoet aan de wensen van Kathleen of van de andere gegadigden. Aan de andere kant is het motto in deze film: “Het kan niet, bestaat niet.” Dat is dan wel weer pedagogisch verantwoord. Bovendien blijkt dat geluk dichterbij is dan je denkt.

Miranda van der Hoek

Waardering: 3.5

Waardering: 19 december 2007