Kill for Me (2013)

Regie: Michael Greenspan | 91 minuten | drama, thriller | Acteurs: Katie Cassidy, Shannon Chan-Kent, Torrance Coombs, Adam DiMarco, Lini Evans, Leah Gibson, Chelah Horsdal, Colin Lawrence, Donal Logue, Ryan Robbins, Tracy Spiridakos, Kirsten Van Ritzen, Joanne Wilson, Andrew Zachar

Van films die direct op DVD verschijnen hoef je over het algemeen niet veel te verwachten, maar soms tref je een film die eigenlijk best te pruimen is. Neem ‘Kill For Me’. Verrassend is deze thriller niet, effectief is hij wel. En dat is in dit segment al heel wat.

Studente Amanda (Katie Cassidy) treurt om de verdwijning van haar huisgenote/beste vriendin Natalie, maar omdat de maandlasten toch betaald moeten worden verhuurt ze de leegstaande kamer aan dierenartsassistente Hailey (Tracy Spiridakos). Amanda en Hailey ontdekken dat ze allebei lijden onder de mannen in hun leven: Amanda heeft een agressief ex-vriendje dat haar maar niet met rust laat en Hailey wordt regelmatig in elkaar gemept door haar vader. Bovendien verdenkt Amanda haar ex van betrokkenheid bij de verdwijning van Natalie en verdenkt Hailey haar vader van betrokkenheid bij de dood van haar moeder. Door deze gedeelde smart worden de twee vrouwen al snel hele knusse vriendinnen, of zoals de Amerikanen het noemen: ‘friends with benefits’.

Als Amanda op een kwade dag wordt aangevallen door haar ex slaat Hailey hem van haar af. Met een bijl, dus het probleem is voorgoed de wereld uit. Het lijk begraven de twee vrouwen samen. Voor Amanda is het een traumatische gebeurtenis, maar Hailey lijkt verrassend genoeg vaker met dit bijltje gehakt te hebben. En omdat iedere dienst een wederdienst verdient komt ze met een opmerkelijk voorstel: Hailey heeft Amanda van haar stalkerprobleem afgeholpen, dus is het nu Amanda’s beurt om vaderlief om zeep te helpen. Maar Amanda heeft zo haar bedenkingen bij deze ruilmoord en begint zich af te vragen of het treurverhaal dat haar huisgenote haar verteld heeft wel klopt.

De ontknoping van ‘Kill For Me’ laat zich voorspellen, maar de film bouwt de spanning in een lekker dromerig tempo op, heeft een paar aardige wendingen en weet de aandacht anderhalf uur lang vast te houden. De twee jonge hoofdrolspeelsters doen het leuk en acteur Donal Logue houdt je lang in het ongewisse over de ware aard van Hailey’s vader. De moraal van het verhaal is ook best interessant: hoe ver wil je gaan om je problemen op te lossen? Onze tip: als er een bijl aan te pas komt, is het tijd om jezelf nog eens goed achter de oren te krabben.

Paula Koopmans

‘Kill for Me’ verschijnt woensdag 13 maart 2013 op DVD.