Legally Blonde 2: Red, White & Blonde (2003)

Regie: Charles Herman-Wurmfeld | 95 minuten | komedie | Acteurs: Reese Witherspoon, Sally Field, Regina King, Jennifer Coolidge, Bruce McGill, Bob Newhart, Luke Wilson, Dana Ivevy, Mary Lynn Rajskub, Jessica Cauffiel, Alanna Ubach, J Barton, Stanley Anderson, Bruce Thomas, Ruth Williamson

Na het succes van ‘Legally Blonde’ ontstond al vrij snel het idee voor deze sequel. Verblind door het succes van het eerste deel moeten de makers gedacht hebben een succesformule in handen te hebben. Helaas is het script van deze film in ieder geval veel te mager en het niveau van de grappen bedenkelijk laag.

Eigenlijk zou de charmante Reese Witherspoon na het lezen van het script van ‘Legally Blonde 2:  Red, White & Blonde’ ook beter moeten weten, maar waarschijnlijk was het succes ook naar haar hoofd gestegen. Samen met wat oude bekenden uit het eerste deel (Luke Wilson, Jennifer Coolidge, Jessica Cauffiel, Alanna Ubach) heeft zij de draad weer opgepakt, waar zij in het eerste deel waren gebleven.

Elle Woods is werkzaam bij een druk advocatenkantoor en heeft besloten voor een zaak te strijden als zij er in gelooft. Het is het lot van de moeder van haar hond Bruiser, die wordt als proefdier gebruikt in een cosmeticalaboratorium. Elle moet haar redden om de aanwezigheid van het beestje bij Elle’s huwelijk met Emmett (Luke Wilson) te waarborgen. Elle vindt dat de tijd is aangebroken om de zaak verder aan te vechten voor de rechten van dieren. Nadat ze ontslagen is door haar werkgever, reist zij af naar Washington DC. Daar versterkt zij het team van afgevaardigde Rudd (Sally Field) als lobbyist. Zij krijgt de nodige hulp maar ook tegenstand van haar collega’s. Ze is lief maar onervaren en komt mensen tegen op haar pad zoals de portier Sid (Bob Newhart), die haar wel ondersteunen.

Elle Woods is de verpersoonlijking van een barbiepop en alles wat daarmee samengaat. Zij leeft op een roze wolk. Was dit in ‘Legally Blonde’ nog origineel, interessant en humoristisch, nu is het voorspelbaar en soms zelfs irritant. Zelfs de bijdragen van Sally Field (‘Forrest Gump’, ‘Mrs. Doubtfire’ en ‘Not Without My Daughter’), Bob Newhart (‘In & Out’) en Luke Wilson (‘Legally Blonde’, ‘Charlie’s Angels’ en ‘The Royal Tenenbaums’) kunnen het niveau van de film niet meer opkrikken.

Aan enthousiasme ontbreekt het Reese Witherspoon in ieder geval niet. Zij speelt de rol van Elle Woods met verve. We zien haar dan ook zoals het Elle Woods betaamt in vele dure kleurvolle creaties van Jimmy Choo shoes, Chanel, Moschino, Louis Vuitton en andere merken ronddartelen. Voor hen is het pure reclame en waarschijnlijk verdwijnen na deze film ook weer een aantal outfits in de persoonlijke garderobe van Reese Witherspoon.

De intellectuele kijker moet deze film direct links laten liggen, maar voor degene die licht vermaak wil en ontspannend zonder kopzorgen een film wil kijken, is ‘Legally Blonde 2:  Red, White & Blonde’ een goed alternatief.

Lodi Meijer

Waardering: 2

Bioscooprelease: 9 oktober 2003