Lesbian Vampire Killers (2009)

Regie: Phil Claydon | 88 minuten | horror, komedie | Acteurs: James Corden, Mathew Horne, Silvia Colloca, Vera Filatova, MyAnna Buring, Ashley Mulheron, Louise Dylan, Paul McGann, Louise Dylan, Lucy Gaskell, John Pierce Jones, Emer Kenny, Emma Clifford, Susie Amy, Travis Oliver, Margarita Hall, Paul Warren

Er valt wat te zeggen voor filmtitels die met de deur in huis vallen. Creature from the Black Lagoon. Attack of the 50 Foot Woman. Snakes on a Plane. Je weet wat je krijgt. Waarschijnlijk geen Oscarwaardige vertolkingen of verhaallijnen die zich pas na drie keer kijken laten ontrafelen, hopelijk wél een geslaagde avond. Wat je er verder ook van mag vinden, je moet toegeven dat ‘Lesbian Vampire Killers’ een prachtige binnenkomer is. De film zelf heeft evenveel om het lijf als de lesbische bloedzuigers uit de titel, maar hij laat zich in combinatie met een biertje en een bak popcorn prima binnenhouden. Meer ook niet want je krijgt al snel door dat deze cinematische snelle hap voornamelijk uit lege calorieën bestaat.

‘Lesbian Vampire Killers’ begint veelbelovend, met een leuke retro aantiteling en een korte samenvatting die de hoogtijdagen van Hammer House of Horror in herinnering roept. Daarna kiezen de filmmakers voor de gebaande paden, geplaveid met gemakkelijke grappen die zo vaak worden herhaald dat ze op het einde platgesleten zijn. Dikke loser wil graag van bil maar kan dat wel schudden omdat zelfs de bloedzuigers niet op hem vallen. Dunne loser wordt keer op keer gedumpt door zijn vriendin. Een mythologisch wapen met een suggestieve naam en een nog suggestievere vorm (drie keer raden). Een geestelijke die veelvuldig vloekt. De filmmakers lachen ondertussen om het hardst om hun eigen grappen.

Aanvankelijk ontlokt de puberale humor nog wel wat gniffels, maar de meligheid gaat snel vervelen. En hoewel James Corden en Mathew Horne (bekend van ‘Gavin and Stacey’) best aardige dialogen hebben en hun oneliners er vaardig uitgooien, zijn ze als horrorduo lang niet zo leuk als Simon Pegg en Nick Frost uit ‘Shaun of the Dead’. Ook wordt het hoofdconcept (de vampierendoders nemen niet zomaar any old vampire maar een contingent bloedzuigende lesbo’s op de korrel) niet optimaal benut. De dames doen niet veel meer dan een beetje tam tongzoenen langs de zijlijn. ‘Lesbian Vampire Killers’ had een slapstickachtige of subtiele hommage aan de horrorfilm kunnen zijn, of een sekskomedie met tanden, maar is uiteindelijk niet veel meer dan de afhaalpizza onder de horrorkomedies. Jammer, er had zoveel meer ingezeten.

Paula Koopmans

Waardering: 2.5

Bioscooprelease: 30 juli 2009