Let Him Go (2020)

Recensie Let Him Go CinemagazineRegie: Thomas Bezucha | 113 minuten | misdaad, drama | Acteurs: Diane Lane, Kevin Costner, Kayli Carter, Ryan Bruce, Otto Hornung, Bram Hornung, Lesley Manville, Will Brittain, Jeffrey Donovan, Connor Mackay, Adam Stafford, Booboo Stewart

In ‘Let Him Go’ draait het om Margaret (Diane Lane) en George Blackledge (Kevin Costner). Deze opa en oma krijgen het zwaar voor de kiezen als hun zoon James na een tochtje van zijn paard valt en daarna zijn nek breekt. Hij laat een pasgeboren zoon en een vrouw achter. Als hun schoondochter jaren later hertrouwt, zien opa en oma direct dat ze een foute keuze heeft gemaakt. Deze Donnie Weboy mishandelt zijn vrouw en kind en komt overduidelijk uit een fout nest. De koppige Margaret besluit om haar kleinzoon terug te halen als ze getuige is van de mishandeling. Daar is de familie Weboy het niet mee eens en al snel is het foute boel.

‘Let Him Go’ is een naargeestige, trage wraakfilm waarin je weet dat de boel gigantisch gaat escaleren. De hele film is dan ook voorzien van een onheilszwangere sfeer die geweldig wordt uitgespeeld door de cast. Door langzaamaan steeds meer informatie over alle personages te geven, blijft de film spannend en intrigerend. Hoogtepunt van deze film is de band tussen Lane en Costner die goed op elkaar zijn ingespeeld. Dit duo lijkt echt een getrouwd stel dat elkaar goed kent en tegengas geeft op de juiste momenten. Hun verleden komt vooral goed tot uiting in veelbetekenende blikken en woorden die niet uitgesproken worden.

De geweldsuitbarsting op het einde is hard, maar dat komt vooral omdat deze film investeert in de personages. Je gaat om hen geven en daarom komt de finale extra hard binnen. ‘Let Him Go’ draait vooral om sfeer. Dat resulteert in fraaie panorama’s, verstilde muziek en intens acteerwerk. Je kijkt naar echte mensen en niet naar onfeilbare helden. Vooral de trotse en impulsieve Margaret is erg menselijk doordat ze met haar koppigheid een hoop problemen veroorzaakt. Erg mooie (wraak)film met een fantastische cast.

Frank v.d. Ven

Waardering: 4

Bioscooprelease: 3 december 2020
DVD- en blu-ray-release: 14 april 2021