Let’s Go! – Bao wei zhan dui zhi chu dong la! Peng you! (2011)

Regie: Ching-Po Wong | 96 minuten | actie | Acteurs: Juno Mak, Stephy Tang, Jimmy Wang-Yu, Gary Chaw, Ka Tung Lam

Er worden voortdurend actiefilms gemaakt die zichzelf te serieus nemen. Daar lijden deze films zwaar onder, maar daar zal ‘Let’s Go!’ geen last van hebben. De film – met de absurd lange originele titel ‘Bao wei zhan dui zhi chu dong la! Peng you!’ brengt zijn onnatuurlijke plot en absurde actiemomenten met een dikke knipoog en is daardoor uitermate vermakelijk.

Hoofdrolspeler Siu-Seung was als kind een enorme fan van superhelden, tot hij zijn vader vermoord zag worden toen die een heldendaad probeerde te verrichten. Sindsdien vertrouwt Siu-Seung alleen nog op zijn eigen vuisten. Zijn kwaliteiten leiden ertoe dat hij wordt aangenomen als bodyguard van de dochter van topcrimineel Mr. Hon. Maar wanneer de rechterhand van Mr. Hon de macht grijpt, wordt Siu-Seung gedwongen om in actie te komen.

Regisseur Ching-Po Wong schaart zijn film in het lijstje van superheldenfilms met een realistisch tintje, hard geweld en een vleugje komedie, zoals ‘Super’, ‘Kick-Ass’ en ‘Defendor’. De lijst van nieuwe superheldenfilms wordt steeds langer en komt dus niet louter uit de Verenigde Staten. De vleugjes van een Aziatische maffiafilm en een naïeve vriendschap maken het afwijkende verhaal compleet (evenals de niet ontbrekende onhandige liefdesscènes). En hoewel de plot van schrijvers Simon Lai en Pak-Wing Yan af en toe wat rommelig oogt – zo zijn er wel heel veel karakters waar rekening mee gehouden moet worden – maakt het grote eindgevecht alles goed. Actie uit Hongkong zoals je dat mag verwachten, met veel martial arts en een hoop gezichten die meer zeggen dan woorden.

Popzanger Juno Mak is zichtbaar in zijn element als acteur en verenigt de mix van stijlen van ‘Let’s Go!’ ook in zijn eigen acteerwerk, waardoor zijn wat vreemde manier van acteren geen moment gaat vervelen. Door het ontbreken van special effects en het vreemde verhaal kan de film wat mensen afschrikken, maar ‘Let’s Go’ brengt dwaze gevechten van een hoog niveau en neemt zichzelf niet serieus. Veel meer is voor een goede actiefilm niet nodig.

Luuk Imhann