Like Father (2018)

Recensie Like Father CinemagazineRegie: Lauren Miller Rogen | 98 minuten | komedie, drama | Acteurs: Kristen Bell, Danielle Davenport, Kimiko Glenn, Wynter Kullman, Kelsey Grammer, Brett Gelman, Jon Foster, Elisabeth Ness, Brian McCarthy, Keilly McQuail, Jen Zaborowski, Brittany Ross, Marco Naggar, Paul W. Downs

Actrice en scenarioschrijfster Lauren Miller Rogen (bekend van ‘Super Bad’ en ‘For a Good Time, Call…’) maakt met ‘Like Father’ haar speelfilmregiedebuut. Komediesterren Kristen Bell (Netflixserie “The Good Place”) en Kelsey Grammer (bekend van “Frasier”) vertolken de hoofdrollen. Ook manlief Seth Rogen (‘The Disaster Artist’) heeft een bescheiden bijrol. ‘Like Father’ is geen kwalitatief hoogstaande productie, maar aan het komische talent kan het niet liggen.

Rachel (Bell) is een workaholic en tot groot ongenoegen van haar verloofde altijd aan het werk. Wanneer Rachel op hun trouwdag te laat de gang naar het altaar oploopt, omdat ze nog een aantal telefoontjes moest plegen, heeft hij er genoeg van. Hij blaast de bruiloft af. Rachels vervreemde vader Harry (Grammer) zit stiekem tussen de gasten en probeert zich uit de voeten te maken. Maar dan kruisen hun blikken elkaar en ziet hij het gebroken hart van z’n dochter. Harry besluit te blijven en samen zetten ze het op een zuipen.

De volgende ochtend worden ze wakker in een prachtige kamer met uitzicht op zee. Langzamerhand begint het tot Rachel door te dringen dat ze haar vader heeft meegenomen op de luxe cruise, wat haar huwelijksreis had moeten zijn. Inmiddels midden op de oceaan en geen mogelijkheid om aparte kamers te krijgen, zitten de twee met elkaar opgescheept. Met behulp van voldoende alcohol en wat vriendelijke cruise-genoten leren vader en dochter elkaar steeds beter kennen en uiteindelijk ook meer waarderen.

Het enorme schip, wat werkelijk alles aan boord lijkt te hebben (zwembad met glijbanen, restaurants, karaokebar, een gameshow, uitgaansclubs, et cetera) is een perfecte setting voor komische taferelen. Maar Miller Rogen weet deze mogelijkheden niet goed te benutten. Daardoor is ‘Like Father’ meer een opeenstapeling van voorspelbare en clichématige grappen. Gelukkig weten Kristen Bell en Kelsey Grammer de vader-dochter-momenten een fijne ongemakkelijke draai te geven. Dat houdt de film enigszins interessant. Deze momenten zijn er helaas niet voldoende, waardoor ‘Like Father’ af en toe wel grappig maar in z’n geheel niet leuk genoeg is.

Julia van Berlo

Waardering: 2