Lilo & Stitch 2 (2005)

Regie: Michael LaBash | 68 minuten | komedie, animatie, science fiction | Acteurs: Tia Carrere, Holliston Coleman, Dakota Fanning, Jillian Henry, Jason Scott Lee, Kevin McDonald, Liliana Mumy, Chris Sanders

Lilo, haar zus, Stitch, Jumba en het hulpje van Jumba vormen in ‘Lilo & Stitch 2’ een ‘hecht’ gezinnetje. Ze wonen allen samen in een huis op Hawaï. De problemen beginnen als het buitenaardse wezentje Stitch bang is dat hij weer stout wordt. Hij heeft nachtmerries en voelt zich niet helemaal goed. Lilo doet hem inzien dat hij nog steeds even lief is. Totdat Stitch keer op keer dingen voor haar verpest. Als hij de repetitie voor de grote danswedstrijd verpest, heeft Lilo er genoeg van. Ze denkt dat hij haar expres voor gek zet. Stitch is teleurgesteld. Hij begrijpt niet waarom hij steeds zo gek doet. Geleerde Jumba die experiment 626, oftewel Stich in deel één ontwikkelde weet wel wat er mis is. Bij het ontwikkelen van experiment 626 is er iets mis gegaan. Stitch is niet goed opgeladen en als daar niet snel iets aan verandert zal het wezentje het niet redden. Vreemd dat Jumba dit niet gewoon aan Stitch en Lilo vertelt. Dan zouden zij geen ruzie hebben en zouden ze met zijn allen kunnen zoeken naar een oplossing.

Wat opvalt is dat deel twee een stuk minder gevat en grappig is dan het eerste deel. Het verhaal komt maar niet op gang. Na een half uur doet Disney haar naam eindelijk eer aan. Het tempo van de film wordt sneller, de liedjes van Elvis komen weer voorbij en het wordt duidelijk wat er nu eigenlijk aan de hand is met Stitch. Zit je er eenmaal in, dan is de film ook al snel afgelopen. Stitch komt weer tot leven, onduidelijk is waarom. Zelfs de uitvinder Jumba noemt het een wonder. Het was logischer geweest als Jumba een uitvinding creëerde die het wezentje kon redden.

Het zou leuk zijn als Disney eens zou laten zien dat een tweede deel beter kan zijn dan het eerste. Bij ‘Lilo & Stitch 2’ is dat zeker niet het geval. De film is leuk, lief en af en toe grappig, maar toch vooral geschikt voor kinderen. En dat terwijl deel één ook echt een aanrader is voor volwassenen. Nog een tip: kijk ‘Lilo & Stitch 2’ niet voordat je het eerste deel hebt gezien. Bij sommige animatiefilms maakt het niet uit, maar de film ‘Lilo & Stitch 2’ vereist toch enige ‘voorkennis’.

Redactie Cinemagazine

Waardering: 3