Little City (1997)

Regie: Roberto Benabib | 90 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: Jon Bon Jovi, Joanna Going, Penelope Ann Miller, Annabella Sciorra, Josh Charles, JoBeth Williams, Robert Elross, Anna Getty, Stacy Haiduk

‘Little City’ wordt een romantische komedie genoemd. Maar erg romantisch is het verhaal niet, eigenlijk zijn het een stel dertigers, die behoorlijk wanhopig op zoek zijn naar liefde. En komisch is het ook al niet echt, je moet namelijk erg goed opletten om de enkele grap die er gemaakt wordt niet te missen.

In de film gaat het om meerdere (hoofd)personen. Zo heb je de vrienden Adam en Kevin en de vrouwen waar zij mee omgaan: Rebecca, Nina, Kate en Kate’s vriendin Anne. Al deze karakters worden niet heel diep uitgewerkt en je springt van de één naar de ander, waardoor je met niemand echt meeleeft. Het maakt de kijker dan ook totaal niet uit wie nou met wie zou eindigen. Het opvallende aan deze romantische komedie is dat je aan het begin van de film daar ook geen idee van hebt, wat bij de meeste romcoms wel het geval is. Maar of dat nu zo positief is…

Schoenmaker blijf bij je leest, zou je tegen Jon Bon Jovi willen zeggen. Hij speelt de rol van rokkenjager Kevin. Zijn leuke koppie doet het goed op de buis, maar daarmee is hij nog geen goede acteur. De prestaties van de andere acteurs zijn overigens ook al niet om over naar huis te schrijven.

Het verhaal is niet echt interessant te noemen. Het gaat over de ingewikkelde liefdesproblemen van dertigers. Een film met volwassenen dus, alleen gedragen ze zich als een stel pubers in een tienerfilm. Het had net zo goed een aflevering van ‘Dawson’s Creek’ kunnen zijn, om maar iets te noemen. De film doet een beetje denken aan een soapserie. Er wordt alleen maar in gesproken en meestal zijn dat gesprekken tussen twee mensen. Maar de makers zijn ook dol op monologen: Adam spreekt in zijn mobilofoon van zijn taxi, Kevin bij zijn praatgroep, Nina tegen de priester en Kate tegen haar psycholoog. Verder gebeurt er eigenlijk weinig.

Kortom niet veel goeds over ‘Little City’!

Roosmarijn Andringa