Loco Love – Mi Casa, Su Casa (2003)

Regie: Bryan Lewis | 94 minuten | komedie | Acteurs: Laura Harring, Roy Werner, Gerardo Mejía, Margaret Scarborough, Victoria Regina, Frank Gallegos, Barbara Eden, Erick Carrillo, Paul Keith, Michael Kuka, Rhonda Le, Miguel Mas, Debbie McLeod, Ken Perkins, Tara Price

De low budget film ‘Loco Love’ – met de veel beter passende Spaanse titel “Mi Casa, Su Casa” – uit 2003 is net als vele romantische komedies voorspelbaar, onorigineel en zit vol stereotypes. Maar toch, net als al zijn voorgangers, kan hij best vermakelijk zijn op z’n tijd.

De film van Bryan Lewis valt grofweg onder de categorie van etnische rom-kom. Ditmaal botsen de culturen van Amerika en Mexico met elkaar en wel in de gedaanten van Donald (Roy Werner) en Catalina (Laura Harring, ‘Mulholland Drive’). Donald, eigenaar van een restaurant, wordt aan de kant geschoven door zijn vrouw, maar nog veel belangrijker: zijn financiële steun. Daar gaat zijn bedrijf. Of toch niet? Want dan komt ineens zijn tuinman, de Mexicaanse Miguel Sanchez (Gerardo Mejia) in beeld. Miguel heeft zojuist de loterij gewonnen en gooit het op een akkoordje met Donald. Als hij met Miguel’s zus, de mooie maar agressieve Catalina trouwt (zo komt zij aan een permanente verblijfsvergunning), dan wil hij wel zijn zakenpartner worden. Oja, en verder moet hij accepteren dat de gehele familie Sanchez bij hem in huis komt wonen. Zo gezegd, zo gedaan en de clichés zijn geboren.

Roy Werner als Donald is verre van gedenkwaardig. Het is ook vast niet Mejia’s fout dat zijn personage Miguel in een zinloos subplot speelt en er rare ideeën op na houdt wat betreft Donald en Catalina. Maar als acteur weet hij ook niet echt de boodschap over te brengen. Eigenlijk is Laura Harring als de mooie Catalina in haar eentje degene die de film het kijken waard maakt. Haar onvoorstelbare charisma zorgt ervoor dat je de waanzinnig slechte grappen bijna (maar niet helemaal) vergeet. Toegegeven moet dat Werner en Harring soms zo hun sprankelende momenten samen hebben, maar van ware chemie valt niet te spreken.

‘Loco Love’ had door de stereotypes en de matige grappen makkelijk als aanstootgevend en discriminerend kunnen worden opgevat. Geluk bij een ongeluk is dat de film gewoonweg niet gezouten genoeg is om ook maar iets anders te zijn dan flauw.

Tessa Obbens