Lucky 7 (2003)

Regie: Harry Winer | 112 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: Kimberly Williams, Patrick Dempsey, Brad Rowe, Brian Markinson, Lochlyn Munro, Michelle Harrison, Jennifer Copping, Aaron Douglas, Gail O’Grady, Brianna Mameli, Robyn Ross, Warren Christie, Preston Cook, Emily Holmes, Meghan Ory

Een jonge moeder overlijdt en zal haar dochter nooit zien opgroeien. Deze dramatische gebeurtenis is de opening van de vrolijke, romantische comedy ‘Lucky 7′ Omdat moeder zelf niet aanwezig kan zijn bij de opvoeding en het verdere leven van haar dochter zorgt ze ervoor dat er tenminste een deel van haar aanwezig zal zijn waardoor dochter Amy altijd aan haar moeder zal blijven denken. Moeder heeft het leven van haar dochter al zo goed als uitgestippeld met als belangrijke regel dat ze zeven keer verliefd moet worden. Pas de zevende man is de ware. Een mooi idee om in je achterhoofd te houden maar helemaal leven volgens die regel kan toch de nodige problemen veroorzaken.

Als Amy (Kimberley Williams) tot over haar oren verliefd wordt op de man van haar dromen komt ze tot de vervelende conclusie dat het haar zesde vriendje is. Lastig, zeker als ze precies de regels van haar moeder wil naleven. Ze besluit om het tijdelijk uit te maken met haar vriendje en nog even snel een ‘tussendoor-vriendje’ te nemen zodat hij uiteindelijk toch de nummer zeven is. Maar is dit niet spelen met het lot? vraag je je als kijker af en als blijkt dat de knappe Peter Connor (Patrick Dempsey) haar tijdelijke nummer zes wordt lijkt het kwaad al geschied. Ze neemt Peter mee voor een weekendje weg en tijdens dat weekend slaan de twijfels toe. Ze mist haar vriend (haar nummer zes, of is het nu toch zeven?) maar tegelijkertijd lijkt ze ook gevoelens te ontwikkelen voor Peter (haar tijdelijke nummer zes, of technisch gezien dus nummer zeven) het wordt even wat verwarrend wie nu nummer zes is of nummer zeven en eigenlijk doet dat er ook niet toe want je smult vanaf het eerste moment van de ontwikkelingen tussen Amy en haar twee mannen. Wie zal ze uiteindelijk kiezen? De charmante Peter? Of toch de man van wie ze dacht dat hij de ware was?

Amy is een echte girl-next-door. Type mooi meisje, maar niet te mooi. Omdat ze zoveel chemie heeft met beide tegenspelers weet je tot op het laatste moment niet voor wie ze zal gaan kiezen. Toch oefent regisseur Harry Winer wel een bepaalde druk uit op de kijker door meer positieve beelden te laten zien van één bepaalde man waardoor je stiekem hoopt dat hij het wordt. Het verhaal is onwaarschijnlijk, wie houdt er zich nu aan zo’n vreemde regel die de rest van je leven kan bepalen? Toch is het verhaal zo opgebouwd dat je er heilig in gelooft. Je gaat zelfs na denken over ware liefde en of dit eigenlijk wel bestaat en daarmee is precies het doel van regisseur Winer bereikt. Mensen denken na over zijn film en dat is toch wat elke regisseur wil?

‘Lucky 7′ is van het type standaard romantische comedy maar dan wel écht erg leuk. Met mooie, charmante hoofdrolspelers, met veel chemie tussen de acteurs en een mooi verhaal wat, zelfs al is het eigenlijk erg voorspelbaar, toch spannend blijft tot het eind. Een leuke film voor een lekker filmavondje op de bank.

Eveliene Sanders